Automatic Servis d.o.o. Visoko sa 3.500 prodajnih mjesta osvaja domaće tržište

Automatic Servis d.o.o. Visoko sa 3.500 prodajnih mjesta osvaja domaće tržište

Vodeća bosanskohercegovačka kompanija u sektoru distribucije automata za tople i hladne napitke i snack proizvode, Automatic Servis d.o.o. Visoko, ostvarila je u prvih devet mjeseci 2019. prihod od 9,8 miliona KM, što je za 10,8 posto više u odnosu na isti period 2018.

Kompanija Automatic Servis d.o.o. Visoko egzistira još od 1999. godine u BiH i sve do 2018. godine bila je 60 posto u stranom vlasništvu.

Prema riječima Šukrije Čakića, vlasnika Automatic Servis, na osnovu kupovine udjela suvlasnika iz Slovenije i Italije, postali su i oficijelno bh. firma.

Prema finansijskim pokazateljima, ova respektabilna kompanija iz Visokog, svake godine ostvaruje poslovni rast, pa tako i u 2019. godini.

„U prvih devet mjeseci 2019.godine ostvarili smo prihod od 9.815.696 KM, što je za 10,8 posto više u odnosu na isti period 2018. , kada je prihod iznosio 8.856.915 KM“, kaže Čakić.

Automatic Servis sa 3.500 prodajnih mjesta u Bosni i Hercegovini

Kompanija Automatic Servis trenutno ima više od  130 uposlenih i osam poslovnih jedinica u Sarajevu, Tuzli, Zenici, Mostaru, Visokom, Goraždu, Novom Travniku i Maglaju, kao i 3.500 prodajnih mjesta putem samouslužnih aparata za tople i hladne napitke i snack proizvode, za koje lično obavljaju servisiranje i održavanje.

„Osim prodaje toplih i hladnih napitaka i snack proizvoda putem samouslužnih automata, Automatic Servis  nudi  i prodaju novih i polovnih samouslužnih aparata, te servis i prodaju rezervnih dijelova za iste. Takođe, u ponudi imamo i servis i prodaju opreme za kafe- aparate i ledomate u sektoru HORECA“, objašnjava Čakić.

U ponudi imaju automa za tople i hladne napitke svjetskih firmi Bianchi VendingGroup, Saeco InternazionalGroup i N&W Global Vending.

Kako navodi Čakić, instaliranje automata klijente ne košta ništa, ako imaju pet ili više uposlenika ili ako se radi o prometnom mjestu.

„Imamo saradnju sa 3.000 klijenata i naš posao podrazumjeva da zajedno sa njima osmislimo kutak, gdje će njihovi uposlenici moći da se poslužuju toplim i hladnim napitcima. Svaki automat postavljen od Automatic Servisa je perfektna kombinacija tehnologije, lagan za upotrebu i savršeno se uklapa u svaki ambijent. Time klijenti štede vrijeme i novac, jer im nisu  potrebni ni kuhinja, ni bar, a automat  je tu 24 sata dnevno“, istaknuo je Čakić.

Kartično plaćanje usluga

Ono što Automatic Servis  izdvaja od veoma jake konkurencije u BiH  je prvenstveno niska cijena njihovih proizvoda, kao i zastupljenost  kompanije na tržištu, te stalno prilagođavanje zahtjevima klijenata, kako bi im stvorili ugodan ambijent i omogućili kvalitetnu i brzu uslugu.

„Naš novi proizvod bio bi kartično plaćanje usluga. Osjetili smo potrebu da osiguramo svojim kupcima mogućnost uživanja u toplim i hladnim napitcima, bez predhodnog traženja najbližeg bankomata. To nam također daje mogućnost pružanje usluga i turistima, koji svake godine u sve većem broju dolaze u BiH“, tvrdi Čakić.

Stalno ulaganje u tehniku i inovativnost, insistiranje na kvalitetu u poslovanju, otvaranje novih prodajnih lokacija, te sticanje povjerenja kupaca, sve su to razlozi zbog čega se Automatic Servis našao u vrhu najboljih kompanija u BiH.

„Cilj nam je da u narednom vremenu  još više poboljšamo naš sistem i  klijentima ponudimo još bolju uslugu. U našim kapitalnim planovima za 2020. je i proširenje vlastite poslovne jedinice u Sarajevu. Zahvaljujući tome, preuzimanje roba za punjenje automata biće još brže i efikasnije u smislu izbjegavanja prometnih gužvi. Svakako, na ovaj način očekujemo da će i prihodi porasti za najmanje 10 posto“, rekao je Čakić.

Izvor: Poslovne Novine

Previous Ustanovljena nagrada za najboljeg menadžera - "Emerik Blum"
Next Razočarani smo nečovječnim postupanjem zemlje članice EU prema nigerijskim studentima

You might also like

NAŠI DANI

Susjedi i komšije nas predstavljaju kao bure baruta a Bosna i Hercegovina je sigurnija zemlja od njihovih

  Dodik je Palmeru rekao da je za NATO i molio ga da Predsjedništvo ne glasa o tome već Vijeće ministara! Obavještajne i bezbjednosne službe imaju sve informacije, ali ih

NAŠI DANI

‘Bošnjaci u Hrvatskoj izloženi prijetnjama i uvredama, a politički su marginalizirani’

  Čelnici SDA Hrvatske podržani predstavnicima bošnjačkih organizacija u Hrvatskoj upozorili su na neravnopravan položaj Bošnjaka u Hrvatskom saboru i političkom životu uopće, na vrijeđanja i prijetnje po nacionalnoj osnovi

NAŠI DANI

Inicijative: Nedopustivo da djeca u školama ne uče o opsadi Sarajeva i genocidu nad Bošnjacima

Sejfudin Tokić, predsjednik Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda povodom činjenice da u nastavnim planovima i programima osnovnih i srednjih škola nema ni riječi o genocidu nad Bošnjacima 1992-1995., opsadi Sarajeva i