Automatic Servis d.o.o. Visoko sa 3.500 prodajnih mjesta osvaja domaće tržište

Automatic Servis d.o.o. Visoko sa 3.500 prodajnih mjesta osvaja domaće tržište

Vodeća bosanskohercegovačka kompanija u sektoru distribucije automata za tople i hladne napitke i snack proizvode, Automatic Servis d.o.o. Visoko, ostvarila je u prvih devet mjeseci 2019. prihod od 9,8 miliona KM, što je za 10,8 posto više u odnosu na isti period 2018.

Kompanija Automatic Servis d.o.o. Visoko egzistira još od 1999. godine u BiH i sve do 2018. godine bila je 60 posto u stranom vlasništvu.

Prema riječima Šukrije Čakića, vlasnika Automatic Servis, na osnovu kupovine udjela suvlasnika iz Slovenije i Italije, postali su i oficijelno bh. firma.

Prema finansijskim pokazateljima, ova respektabilna kompanija iz Visokog, svake godine ostvaruje poslovni rast, pa tako i u 2019. godini.

„U prvih devet mjeseci 2019.godine ostvarili smo prihod od 9.815.696 KM, što je za 10,8 posto više u odnosu na isti period 2018. , kada je prihod iznosio 8.856.915 KM“, kaže Čakić.

Automatic Servis sa 3.500 prodajnih mjesta u Bosni i Hercegovini

Kompanija Automatic Servis trenutno ima više od  130 uposlenih i osam poslovnih jedinica u Sarajevu, Tuzli, Zenici, Mostaru, Visokom, Goraždu, Novom Travniku i Maglaju, kao i 3.500 prodajnih mjesta putem samouslužnih aparata za tople i hladne napitke i snack proizvode, za koje lično obavljaju servisiranje i održavanje.

„Osim prodaje toplih i hladnih napitaka i snack proizvoda putem samouslužnih automata, Automatic Servis  nudi  i prodaju novih i polovnih samouslužnih aparata, te servis i prodaju rezervnih dijelova za iste. Takođe, u ponudi imamo i servis i prodaju opreme za kafe- aparate i ledomate u sektoru HORECA“, objašnjava Čakić.

U ponudi imaju automa za tople i hladne napitke svjetskih firmi Bianchi VendingGroup, Saeco InternazionalGroup i N&W Global Vending.

Kako navodi Čakić, instaliranje automata klijente ne košta ništa, ako imaju pet ili više uposlenika ili ako se radi o prometnom mjestu.

„Imamo saradnju sa 3.000 klijenata i naš posao podrazumjeva da zajedno sa njima osmislimo kutak, gdje će njihovi uposlenici moći da se poslužuju toplim i hladnim napitcima. Svaki automat postavljen od Automatic Servisa je perfektna kombinacija tehnologije, lagan za upotrebu i savršeno se uklapa u svaki ambijent. Time klijenti štede vrijeme i novac, jer im nisu  potrebni ni kuhinja, ni bar, a automat  je tu 24 sata dnevno“, istaknuo je Čakić.

Kartično plaćanje usluga

Ono što Automatic Servis  izdvaja od veoma jake konkurencije u BiH  je prvenstveno niska cijena njihovih proizvoda, kao i zastupljenost  kompanije na tržištu, te stalno prilagođavanje zahtjevima klijenata, kako bi im stvorili ugodan ambijent i omogućili kvalitetnu i brzu uslugu.

„Naš novi proizvod bio bi kartično plaćanje usluga. Osjetili smo potrebu da osiguramo svojim kupcima mogućnost uživanja u toplim i hladnim napitcima, bez predhodnog traženja najbližeg bankomata. To nam također daje mogućnost pružanje usluga i turistima, koji svake godine u sve većem broju dolaze u BiH“, tvrdi Čakić.

Stalno ulaganje u tehniku i inovativnost, insistiranje na kvalitetu u poslovanju, otvaranje novih prodajnih lokacija, te sticanje povjerenja kupaca, sve su to razlozi zbog čega se Automatic Servis našao u vrhu najboljih kompanija u BiH.

„Cilj nam je da u narednom vremenu  još više poboljšamo naš sistem i  klijentima ponudimo još bolju uslugu. U našim kapitalnim planovima za 2020. je i proširenje vlastite poslovne jedinice u Sarajevu. Zahvaljujući tome, preuzimanje roba za punjenje automata biće još brže i efikasnije u smislu izbjegavanja prometnih gužvi. Svakako, na ovaj način očekujemo da će i prihodi porasti za najmanje 10 posto“, rekao je Čakić.

Izvor: Poslovne Novine

Previous Ustanovljena nagrada za najboljeg menadžera - "Emerik Blum"
Next Razočarani smo nečovječnim postupanjem zemlje članice EU prema nigerijskim studentima

You might also like

NAŠI DANI

Bošnjački DNK u masovnim grobnicama i srpski DNK na bombama i zoljama

Sinoć je na javnim servisima Bosne i Hercegovine glavna vijest bila automobil pun oružja pronađen pored kuće roditelja premijera Srbije Aleksandra Vučića. Čekamo rezultate DNK analize, rekao je Nebojša Stefanović,

NAŠI DANI

Državno Predsjedništvo dostavilo Program reformi NATO-u

Program reformi Bosne i Hercegovine, kojeg je Predsjedništvo BiH usvojilo 19. novembra, dostavljen je, saznaje Faktor, u sjedište NATO-a u Brisel. Dokument je Predsjedništvo Bosne i Hercegovine dostavilo posredstvom Misije

NASLIJEĐE

Obilježavanje Dana bosanske nezavisnosti na kraljevskom Bobovcu (Video)

  „Bosno i Hercegovino, u čast tvoje slobode nekadašnje, sadašnje i buduće, ponosno podižemo zastavu kralja bosanskog Tvrtka I Kotromanića kao simbol tvoje prošlosti i tvoje budućnosti. Živjela Bosna i