Veliki domaći proizvodni centar voća i povrća otvara prodajno mjesto u Sarajevu

Veliki domaći proizvodni centar voća i povrća otvara prodajno mjesto u Sarajevu

ESOF d.o.o. Donji Vakuf jedan od najvećih centara proizvodnje voća i povrća, otkupa poljoprivrednih proizvoda i šumskih plodova u Bosni i Hercegovini otvara prvo prodajno mjesto u Sarajevu i to u Gradskoj tržnici Markale, saznaje Akta.ba

“U toku su završne pripreme i nadamo se da će do kraja iduće sedmice sve biti spremno za otvaranje. Zamišljen je kao maloprodajni objekat, a ujedno i mini distributivni centar za restorane i hotele”, potvrdio je za portal Akta.ba direktor kompanije Enver Avdić.

Osim toga, početkom 2019. godine firma je započeka uspješnu saradnju i sa vodećim trgovinskim lancima u Bosni i Hercegovini – Bingo, Konzum, Tropik, Penny Plus, kao i sa lancima hotela i restorana i time postala bliža svojim kupcima.

Kada je riječ o asortimanu proizvoda, direktor ESOF-a kaže da imaju ljetnu i zimsku proizvodnju. Pored toga, imaju ugovore sa oko 800 individualnih proizvođača kooperanata u mjestima koji su posebno poznati po kvalitetu.

“Njihovi proizvodi se također nalaze u našoj ponudi, a koji su provjereni od  tehnologa i agronoma kako bi naši kupci uživali u domaćim proizvodima”, ističe Avdić.  

U svrhu vlastite proizvodnje voća povrća, ESOF je investirao u izgradnju Regionalnog centra za proizvodnju voća povrća koji se nalazi u Općini Donji Vakuf. Pored njega imaju još dva proizvodna centra u Bugojnu i Tešnju.

Ponuda proizvoda obuhvata svježi i zamrznuti program više od 40 različitih proizvoda voća i povrća, a proizvodni kapaciteti firme obuhvataju 10,00 ha plasteničke proizvodnje i 100 ha ugovorene kooperantske proizvodnje.

Logistički kapaciteti mogu zadovoljiti više od 500 tona svježeg voća i povrća u jednom momentu i 2.000 tona zamrznutog voća i povrća. 

“To su brojke koje potvrđuju da smo jedini domaći proizvođač voća i povrća  u zatvorenom prostoru (visoko profesionalnim plastenicima) sa ovim kapacitetima, a po svjetskim standardima i bosanskim cijenama. Cijene su prihvatljive i konkurentne jer nam je cilj da i bh. građani koriste isto ono što se koriste konzumenti Evropske unije. Ponosni smo što su naši proizvodi iste kvalitete i u Sarajevu i u Minhenu koji je simbol kvalitete”, naglašava on.

Inače, od godine osnivanja, 2013. godine, firma vrši plasman proizvoda na međunarodnom tržištu, te svoje proizvode izvozi u Francusku, Holandiju, Austriju, Tursku, Hrvatsku i Srbiju.

Proizvodnja se odvija u strogo kontrolisanim uslovima koristeći isključivo certifikovane preparate prihrane i zaštite. To osigurava izvrsnu kvalitetu domaćih proizvoda koji su certifikovani prema svjetskim standardima GlobalGAP-a.  

Etički kodeks firme je sadržan u univerzalnim vrijednostima firme kao što su odgovornost, transparentnost i poštenje.

Previous Christina Doctare vraća Nobelovu nagradu za mir
Next Ejub jedini u Srednjoj Bosni izrađuje drvene nanule (Video)

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

AS Holding prepoznat kao istaknuta kompanija koja posluje po ESG standardima

AS Holding jedina je kompanija iz Bosne i Hercegovine koja je nakon dugog i pažljivog procesa selekcije u projektu CIPE – “Success Stories of Family-Owned Businesses in Central and Eastern

MADE IN BOSNIA-387

Agrokomercova kafa koja se melje u kamenim mlinovima ponovo na tržištu

  Jedan od najpoznatijih Agrokomercovih brendova kafa Emina nakon 25 godina ponovo je plasirana na tržište. Kafa Emina koja je 80ih godina mamila uzdahe ljubitelja tradicionalne kafe kakva se pije

Ekonomija/Biznis

Kompanija K-Uni plus iz Dervente ostvarila izvoz od 24 miliona KM u 2019.

Stalni rast proizvodnje, ulaganje u nove tehnologije i društvena odgovornost, zaštitni je znak kompanije K-Uni plus d.o.o. Derventa za proizvodnju PVC profila u građevinarstvu, koja je ostvarila rekordne rezultate poslovanja