Afganistan: Pripadnici OS BiH i članovi državne delegacije su dobro

Afganistan: Pripadnici OS BiH i članovi državne delegacije su dobro

U jutarnjim satima, 11. decembra 2019. godine desio se napad u vojnoj bazi Bagram u Afganistanu.

Svi pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine koji su angažovani na izvršenju misije u bazi Bagram u Afganistanu, kao i članovi delegacije Bosne i Hercegovine koji su trenutno u posjeti u ovoj zemlji, su dobro i zdravo.

Naši vojnici nastavljaju izvršenje zadataka, a bh. delegacija nastavlja aktivnosti planirane programom posjete – saopćilo je Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, u posjeti Afganistanu nalaze se članovi državnog Predsjetništva Komšić i Džaferović.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović susreli su se jučer sa predsjednikom Afganistana Ashrafom Ghanijem, a potom i sa sa generalom Gilesom Hillom, zamjenikom kоmаndаnta misiје „Оdlučnа podrška“.

Predsjednik Afganistana zahvalio je za učešće pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u NATO misiji „Odlučna podrška“ i za njihov doprinos koji daju u izgradnji mira i stabilizaciji Afganistana.

Previous Mladi karatisti Bosne i Hercegovine najbolji na Balkanijadi u Sloveniji
Next Stipendije za 105 učenika koji se obrazuju za deficitarna zanimanja

You might also like

NAŠI DANI

Jolie uputila snažnu poruku ljudima u Bosni i Hercegovini, posebno majkama Srebrenice

Holivudska glumica Angelina Jolie je u obraćanju video porukom u okviru programa u Londonu, posvećenom 22. godišnjici genocida u Srebrenici, istakla da se genocid u Srebrenici nikada ne smije zaboraviti.

MADE IN BOSNIA-387

Vizir maske iz Goražda idu u bosanske bolnice

U saradnji sa firmama “Emka Bosnia” i “Jusri”, Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i Kantonalni štab civilne zaštite obezbijedili su prvih 100 vizir maski za Kantonalnu bolnicu Goražde. Iz pomenutih firmi

NAŠI DANI

Begija Smajić, prva žena s hidžabom u NSRS: Cvijet Srebrenice nosit ću i dalje

  Begija Smajić će u naredne četiri godine obnašati dužnost poslanice u Narodnoj Skupštini Republike Srpske (NSRS). Biće jedina Bošnjakinja i prva žena s hidžabom u poslaničkim klupama ovog bosanskohercegovačkog