Bosanske zimske papuče od ovčijeg krzna došle do kupaca u SAD-u

Bosanske zimske papuče od ovčijeg krzna došle do kupaca u SAD-u

Tim ‘Intuitive’ predvođen Tahirom i Sabinom Bisić proizveo je papuče od ovčijeg krzna. Veći dio prodaje realiziraju online, pa su kupce pronašli širom Evrope, pa i u SAD-u. Nadaju se da će biti prepoznate i u Bosni i Hercegovini.

Ajna Ključanin iz ‘Intuitiva’ tima pojašnjava da su povezali standardni oblik kućnih papuča s bosanskom ovčijim krznom. Napravili su kombinaciju, ugodnu za zimski period. Na dizajnu je radila Sabina Bisić, a uključene su i žene koje šiju i pripremaju ‘Intuitivine’ proizvode.

Kreativna direktora ‘Intuitive’ Sabina Bisić naglašava da njihovi proizvodi (papuče i espadrile) imaju poseban dizajn, a koriste domaće resurse i sirovine gdje je to moguće.

Njihova priča je već prepoznata kao primjer dobre prakse investicija dijaspore u kreativni sektor u Bosni i Hercegovini.

Nedavna prezentacija te kompanije u Biznis centru bh. dijaspore, u organizaciji USAID Projekta “Diaspora Invest”, naišla je na interes javnosti, poduzetnika, dizajnera i distributera.

Ti jedinstveni proizvodi iz Bosne i Hercegovine pronašli su poveznicu sa svijetom, putem online prodaje. Spoj bosanske tradicije i svjetskih trendova učinio je ‘Intuitivu’ prepoznatljivim unutar BiH, ali i izvan granica  – poručili su iz Biznis centra bh. dijaspore.

Ranije ove godine tim ‘Intuitive’ predvođen Tahirom i Sabinom Bisić domaćoj javnost ponudio je espadrile, kupce su pronašle širom svijeta. Ti mladi ljudi odlučili su investirati u domovinu i pokrenuti novi brand, temeljen na bosanskim prirodnim materijalima, te nastavljaju s razvojem ponude.

Previous Edin i Samir vratili se iz Turske i pokrenuli biznis u Bosni i Hercegovini
Next OS BiH bit će bogatije za 4 nova helikoptera (Video)

You might also like

NAŠI DANI

Američki predsjednik: Muslimani igrali vodeću ulogu u razvoju vakcine

Američki predsjednik Joe Biden uputio je čestitku muslimanima povodom nastupanja mjeseca ramazana. Kazao je kako su muslimani dali veliki doprinos Americi te poručio kako će nastaviti štititi prava svih muslimanskih

NAŠI DANI

Snažna poruka! Američki nosač aviona USS Truman u Jadranskom moru blizu Bosne

Udarna grupa američkog nosača aviona USS “Hari S. Truman” uplovila je u Jadransko more uz podršku aviona, prenijeli su mediji u regionu. Nosač aviona nalazi se svega 130 kilometara zračne

NAŠI DANI

Kongres SAD-a i Evropski parlament usvojili Rezoluciju o Srebrenici: Počast žrtvama Genocida i agresije

Zastupnički dom Kongresa Sjedinjenih Američkih Država jednoglasno je usvojio Rezoluciju o Srebrenici, kojom se zločin iz jula 1995. godine definira kao genocid. Rezolucijom 310, koju je Kongres SAD-a usvojio bez