Predsjedavajući državnog  Predsjedništva pozdravio odluku da se Keskin pusti na slobodu

Predsjedavajući državnog Predsjedništva pozdravio odluku da se Keskin pusti na slobodu

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić pozdravio je odluku Suda BiH da se turski državljanin profesor Fatih Keskin, koji je prije dvije sedmice pritvoren u Imigracioni centar, pusti na slobodu.

Keskinu se na teret stavljalo učešće u krivičnim djelima, te je ocijenjen kao prijetnja po nacionalnu sigurnost.

Međutim, Sud Bosne i Hercegovine je poništio rješenje Ministarstva sigurnosti BiH, odnosno Službe za poslove sa strancima, kojim se profesor Fatih Keskin stavlja pod nadzor.

“Predmetnom presudom uvažena je tužba Fatiha Keskina, te je poništeno i konačno rješenje, i prvostepeno rješenje Ministarstva sigurnosti – Službe za poslove sa strancima, a na osnovu kojih rješenja je Keskin i stavljen pod nadzor u Imigracioni centar. Istom Presudom predmet je vraćen prvostepenom organu na ponovno odlučivanje”, dodaje se u saopćenju Advokatskog društva “Ademović, Nožica i partneri”.

Komšić je pozdravio odluku da se Keskin pusti na slobodu.

“U Bosni i Hercegovini važe i važit će zakoni države Bosne i Hercegovine”, poručio je predsjedavajući Predsjedništva BiH, navedeno je iz njegovog kabineta.

– Keskin je uposlenik “Una-Sana” koledža u Bihaću, koji posluje u okviru grupacije “Richmond Park” sa sjedištem u Sarajevu, koja je pravni nasljednik obrazovnih institucija “Bosna Sema”. Turske vlasti Fatiha Keskina optužuju za povezanost sa pokretom FETO, čiji je osnivač Fetulah Gulen.

Previous Povodom 93. rođendana Hajrudina Krvavca: U Meeting Pointu projekcije Šibinih dokumentaraca
Next „INTRAL BH“ počeo proizvodnju profesionalnih baletanki za američko tržište

You might also like

NAŠI DANI

Memorijalni centar: Najave “novih Srebrenica” prijetnja svim žrtvama genocida

Memorijalni centar Srebrenica danas je upozorio na neprihvatljivost napada iz mržnje, raspirivanje nacionalne, etničke i vjerske mržnje, usmjereno protiv pripadnika bošnjačkog naroda i građana islamske vjeroispovijesti u Crnoj Gori, posebno

NAŠI DANI

Fratar iz srednje Bosne prozvao zločinca Kordića: Strašna je činjenica da drugome nanosimo zlo, a da se uopće ne kajemo

S oltara crkve u Busovači ovih su dana osuđenom ratnom zločincu Dariju Kordiću upućene kritike zbog njegovih izjava koje su dospjele u mediji zahvaljujući videozapisu. Podsjetimo, radi se o snimci na kojoj

NAŠI DANI

Djevojčica kojoj je amputirana noga bez anestezije pozvala svijet da zaustavi rat u Gazi i okonča patnju Palestinaca

Šesnaestogodišnja Palestinka Ahed Taha Bseiso koja je teško ranjena u izraelskom bombardovanju na sjeveru Pojasa Gaze, zbog čega joj amputirana noga bez anestezije, pozvala je svijet da zaustavi rat u