Bosanska kompanija ‘Core’  investira i u Njemačkoj, radi za BMW

Bosanska kompanija ‘Core’ investira i u Njemačkoj, radi za BMW

Bosna i Hercegovina ima svoju investiciju u Njemačkoj zahvaljujući kompaniji Core d.o.o., koja se bavi razvojem i konstrukcijama u autoindustriji, softverima i informatikom, uslugama izrade tehničke dokumentacije.

Naime ova kompanija je prije tri godine cijelu priču iz Bosne i Hercegovine raširila u München otvaranjem svog ureda gdje danas radi 20 ljudi, kazao je Nihad Velagić, direktor kompanije.

“Sve je krenulo od želje da se dokažemo i da radimo dobre priče, što smo nadam se i uspjeli. Siguran sam da je u BiH još dosta dobrih priča, puno pozitivne energije i da uvijek možemo više i bolje”, kazao je Velagić, na Poslovnom forumu koji je nedavno održan u Sarajevu u organizaciji Privredne komore Federacije BiH.

Svoj rad pored Münchena  firma je nastavila i u Sarajevu, gdje radi 30 ljudi. Svi oni, kako kaže prvi čovjek kompanije, dobili su mogućnost da se okušaju i vide kako je to raditi na Zapadu, odnosno u uredu u Münchenu. Njih 12 je već tamo i pomažu u razvoju novih modela BMW-a.

Osim bosanskohercegovačkih radnika kompanija Core je nedavno počela zapošljavati i radnike drugih nacionalnosti. Tako da su kako kaže Velagić dio tima sada i Njemci, Slovaci i Poljaci.

Dobrom saradnjom Velagić se pohvalio sa Mašinskim i Elektotehničkim fakultetom u Sarajevu, te Fakultetom Informacionih tehnologija u Mostaru, putem kojih generišu jako kvalitetnu radnu snagu za potrebe kompanije.

Sudeći po navedenom Core će u budućnosti pričati još bolje priče, a ono što je sigurno kaže Velagić može najaviti da će kompanija i dalje rasti i ostati prisutna u svim fazama razvoja vozila.

Izvor: Akta

Previous Nana Havka: Ljudi moji, dobar je, predobar narod bosanski, hvala svima
Next Vahidin Kurić u Chicagu: Ovdje radim 12 mjeseci za samo pet dana godišnjeg odmora!

You might also like

NAŠI DANI

Ustavni sud Bosne i Hercegovine: Član zakona kojim se kriminalizuje kleveta u RS-u neustavan, odredba ukinuta

Ustavni sud Bosne i Hercegovine odlučio je danas na plenarnoj sjednici da je član 280a. zakona kojim se kriminalizuje kleveta u Republici Srpskoj neustavan, te je ukinuo osporenu odredbu navedenog

NAŠI DANI

Izraelski svjedoci još jednom potvrdili da su izraelski tenkovi ubijali i svoje građane

Govoreći o tome šta se dogodilo u Izraelu 7. oktobra, još jedan svjedok je otkrio da su izraelski tenkovi tom prilikom pucali na pripadnike Hamasa i izraelske građane, uzrokujući smrt

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Opsada Sarajeva: Godišnjica ubistva šestero djece na sankanju

Polaganjem cvijeća na mjesto masakra i odavanjem počasti, članovi porodica, predstavnici kantonalne, gradske i općinskih vlasti, te udruženja obilježili su 30. tužnu godišnjicu ubistva naših šestero mladih sugrađana u ulici