Bosanska kompanija ‘Core’  investira i u Njemačkoj, radi za BMW

Bosanska kompanija ‘Core’ investira i u Njemačkoj, radi za BMW

Bosna i Hercegovina ima svoju investiciju u Njemačkoj zahvaljujući kompaniji Core d.o.o., koja se bavi razvojem i konstrukcijama u autoindustriji, softverima i informatikom, uslugama izrade tehničke dokumentacije.

Naime ova kompanija je prije tri godine cijelu priču iz Bosne i Hercegovine raširila u München otvaranjem svog ureda gdje danas radi 20 ljudi, kazao je Nihad Velagić, direktor kompanije.

“Sve je krenulo od želje da se dokažemo i da radimo dobre priče, što smo nadam se i uspjeli. Siguran sam da je u BiH još dosta dobrih priča, puno pozitivne energije i da uvijek možemo više i bolje”, kazao je Velagić, na Poslovnom forumu koji je nedavno održan u Sarajevu u organizaciji Privredne komore Federacije BiH.

Svoj rad pored Münchena  firma je nastavila i u Sarajevu, gdje radi 30 ljudi. Svi oni, kako kaže prvi čovjek kompanije, dobili su mogućnost da se okušaju i vide kako je to raditi na Zapadu, odnosno u uredu u Münchenu. Njih 12 je već tamo i pomažu u razvoju novih modela BMW-a.

Osim bosanskohercegovačkih radnika kompanija Core je nedavno počela zapošljavati i radnike drugih nacionalnosti. Tako da su kako kaže Velagić dio tima sada i Njemci, Slovaci i Poljaci.

Dobrom saradnjom Velagić se pohvalio sa Mašinskim i Elektotehničkim fakultetom u Sarajevu, te Fakultetom Informacionih tehnologija u Mostaru, putem kojih generišu jako kvalitetnu radnu snagu za potrebe kompanije.

Sudeći po navedenom Core će u budućnosti pričati još bolje priče, a ono što je sigurno kaže Velagić može najaviti da će kompanija i dalje rasti i ostati prisutna u svim fazama razvoja vozila.

Izvor: Akta

Previous Nana Havka: Ljudi moji, dobar je, predobar narod bosanski, hvala svima
Next Vahidin Kurić u Chicagu: Ovdje radim 12 mjeseci za samo pet dana godišnjeg odmora!

You might also like

NAŠI DANI

Bajramska hutba reisa Kavazovića: Ko ne zna izgraditi most iznad provalije, neka ne ruši ono što je prije njega izgrađeno

Muslimani širom svijeta danas obilježavaju prvi dan Ramazanskog bajrama koji je nastupio nakon jednomjesečnog posta. Centralna bajramska svečanost u organizaciji Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini održana je u Gazi

NAŠI DANI

HDZ-ovac vodi općinu u BiH, porodilište u RH i radi u dva doma zdravlja

  Ginekolog Živko Matuško voditelj je rodilišta u Metkoviću, radi u ginekološkoj ambulanti u Metkoviću, a istovremeno je u susjednoj Bosni i Hercegovini načelnik Općine Neum, radi u Domu zdravlja

NAŠI DANI

Podijeljena hrana, odjeća i obuća za migrante u Tuzli

MFS-EMMAUS-ov tim kontinuirano pomaže migrantima u Tuzli. Hrana, voda, mlijeko i odjeća podijeljena je i jučer na svim lokacijama gdje se grupišu migranti u ovom gradu. Pored velikog broja migranata