Državno Predsjedništvo dostavilo Program reformi NATO-u

Državno Predsjedništvo dostavilo Program reformi NATO-u

Program reformi Bosne i Hercegovine, kojeg je Predsjedništvo BiH usvojilo 19. novembra, dostavljen je, saznaje Faktor, u sjedište NATO-a u Brisel.

Dokument je Predsjedništvo Bosne i Hercegovine dostavilo posredstvom Misije BiH u NATO-u, a nakon što je Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici potvrdio imenovanje novog saziva Vijeća ministara BiH.

Na taj način je realiziran postignuti dogovor, prema kojem se Program reformi Bosne i Hercegovine trebao dostaviti u Brisel nakon imenovanja novog saziva Vijeća ministara BiH.

Bosna i Hercegovina dobila je najviši organ izvršne vlasti godinu i dva mjeseca nakon što su održani opšti izbori. Za predsjedavajućeg Vijeća ministara (državna Vlada) potvrđen je Zoran Tegeltija iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), dok će mu zamjenici biti ministrica vanjskih poslova Bisera Turković i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda.

Ostali ministri u Vijeću ministara BiH su Staša Košarac (ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa), Vojin Mitrović (ministar komunikacija i transporta), Ankica Gudeljević (ministrica civilnih poslova), Josip Grubeša (ministar pravde), Fahrudin Radončić (ministar sigurnosti) i Sifet Podžić (ministar odbrane).

Previous Općina Stari Grad organizovala priredbu uz podjelu poklona za štićenike Zavoda Pazarić
Next Rukometna reprezentacija počela pripreme za nastup na EP (VIDEO)

You might also like

NAŠI DANI

Pirići kod Bratunca: Šehidski nišan kao trajna opomena na žrtve agresije (Video)

“Entitet nije država, gdje je došao srpski vojnik bio je genocid”. Na prigodan način, u prisustvu velikog broja građana Podrinja, predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti Vlade Federacije BiH i Tuzlanskog

NAŠI DANI

Lufthansa: Letovi Sarajevo – Frankfurt u maju četiri puta sedmično, od juna svakodnevno

Aviokompanija Lufthansa je najavila povratak letova sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo od 3.maja.2021. i to na relaciji Sarajevo – Frankfurt. Letovi će se u maju odvijati četiri puta sedmično i to

NAŠI DANI

Speiegel opet proziva Schmidta. Pomenuli i ispad u Goraždu

“Visoki predstavnik međunarodne zajednice za Bosnu i Hercegovinu Christian Schmidt sve je više na udaru kritika. U pismu Odboru za vanjske poslove Bundestaga, Društvo za ugrožene narode poziva šefa odbora