Državno Predsjedništvo dostavilo Program reformi NATO-u

Državno Predsjedništvo dostavilo Program reformi NATO-u

Program reformi Bosne i Hercegovine, kojeg je Predsjedništvo BiH usvojilo 19. novembra, dostavljen je, saznaje Faktor, u sjedište NATO-a u Brisel.

Dokument je Predsjedništvo Bosne i Hercegovine dostavilo posredstvom Misije BiH u NATO-u, a nakon što je Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici potvrdio imenovanje novog saziva Vijeća ministara BiH.

Na taj način je realiziran postignuti dogovor, prema kojem se Program reformi Bosne i Hercegovine trebao dostaviti u Brisel nakon imenovanja novog saziva Vijeća ministara BiH.

Bosna i Hercegovina dobila je najviši organ izvršne vlasti godinu i dva mjeseca nakon što su održani opšti izbori. Za predsjedavajućeg Vijeća ministara (državna Vlada) potvrđen je Zoran Tegeltija iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), dok će mu zamjenici biti ministrica vanjskih poslova Bisera Turković i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda.

Ostali ministri u Vijeću ministara BiH su Staša Košarac (ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa), Vojin Mitrović (ministar komunikacija i transporta), Ankica Gudeljević (ministrica civilnih poslova), Josip Grubeša (ministar pravde), Fahrudin Radončić (ministar sigurnosti) i Sifet Podžić (ministar odbrane).

Previous Općina Stari Grad organizovala priredbu uz podjelu poklona za štićenike Zavoda Pazarić
Next Rukometna reprezentacija počela pripreme za nastup na EP (VIDEO)

You might also like

KULTURA I UMJETNOST

Muzej Kaknja: Povodom Dana nezavisnosti otvorenje izložbe “Bosna u vrijeme Kulina bana”

Muzej Kaknja u saradnji s Arhivom Federacije BiH, povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, organizuje izložbu “Bosna u vrijeme Kulina Bana”, autora Admira Hadrovića. Centralni eksponat izložbe je Povelja Kulina

NAŠI DANI

Smeta li Evropi energetska nezavisnost Bosne i Hercegovine?

  Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine odgodio je izjašnjavanje o davanju garancija za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane u Tuzli, na što je apelovala i sama Energetska zajednica. Radilo

NAŠI DANI

ISPOVIJEST BIVŠEG SARADNIKA SOA: Tražili su od mene da prebacim oružje iz Doboja u mesdžid Stranjane (Video)

  Pripadnik selefijskog pokreta H.Č. iz Zenice skoro četiri mjeseca sarađivao sa hrvatskim obavještajcima. Prilikom vrbovanja prijetili mu zabranom ulaska u Hrvatsku. Za dobro izvedenu akciju prebacivanja naoružanja, obećavali mu