Za katolike srednjeg Podrinja misa ponoćka u kapeli ‘Svete Marije’ u Srebrenici

Za katolike srednjeg Podrinja misa ponoćka u kapeli ‘Svete Marije’ u Srebrenici

 Za katoličke vjernike na području srednjeg Podrinja, misa ponoćka bit će služena večeras u kapeli “Svete Marije“ u Srebrenici.

Misu će predvoditi fra. Franjo Ninić katolički svećenik, upravitelj župe „Srca Isusova“ Srebrenica – Zvornik.

– Danas crkva slavi Badnjak ili Badnji dan, večeras svečanom misom u ponoć kršćani čitavog svijeta obilježiće Božić. Sveta misa će biti služena tačno u ponoć, zajedno ćemo proslaviti Boga i zapjevati. Nakon ponoćke mise družit ćemo se u dvorištu naše kapele – kazao je fra. Franjo Ninić.

Prema riječima fra.Franje Ninića na području Podrinja aktivno je oko 180 katolički vjernika.  On je vjernicima kataličke vjeroispovjesti čestitao Badnji dan i Božić.

Previous Tatarevići imaju prvi Api-Inhal centar u Srednjoj Bosni, a uslugu inhalacije ne naplaćuju
Next Konvoj ”Pomozi.ba“ s oko 300 tona pomoći Albaniji krenuo iz Sarajeva

You might also like

INTERVJU

Hafiz Bugari: Budimo ljekari svoga društva

Hafiz Sulejman Bugari u razgovoru za Preporod je pojasnio svoju odluku da pređe u Podgoricu i svoj misijski angažman nastavi u okviru Islamske zajednice u Crnoj Gori. S obzirom da

DUHOVNOST

Na Trgu slobode u Tuzli iftarilo 2000 osoba (FOTO)

Na tuzlanskom Trgu slobode večeras je upriličen iftar za oko 2000 osoba, u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Tuzla, a u okviru programa Ramazan u Bosni koji organiziraju Muftijstvo tuzlansko,

NAŠI DANI

Nakon posjete Sarajevu: Papa se zahvalio na toploj dobrodošlici

Papa Franjo nakon posjete Sarajevu tokom današnjeg popodnevnog nagovora napravio je kratki osvrt na jučerašnji dan. “Jučer sam bio u Sarajevu, u Bosni i Hercegovini, kao hodočasnik mira i nade.