Sarajevo – Novogodišnja noć bez ijednog incidenta

Sarajevo – Novogodišnja noć bez ijednog incidenta

Novogodišnja noć na području Kantona Sarajevo protekla je bez ijednog incidenta na svim prostorima i u ugostiteljskim objektima gdje se organizirano slavio doček Nove 2020. godine, potvrđeno je Feni u Operativnom centra MUP-a Kantona Sarajevo.

Uz sjajnu atmosferu i poznate hitove regionalne muzičke zvijezde Željka Joksimovića desetine hiljada Sarajlija i brojni turisti iz regije i svijeta uplovili su u 2020. godinu.

Prisutni na Trgu Bosne i Hercegovine su uz odbrojavanje koje je predvodio gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i spektakularan vatromet ušli u Novu godinu.

Za one, koji Novu godinu vole slaviti duže od jednog dana za 1. januar je osiguran još jedan koncert, a riječ je o nastupu legendarnog benda “Zabranjeno pušenje” ispred Vječne vatre.

Sarajevo je ovih dana povodom novogodišnjih praznika prepuno turista i uz posebno raskošnu rasvjetu na ulicama bosanske prijestolnice vlada prava praznična atmosfera.

Ovo je četvrti put da se organizuje veliki javni doček Nove godine u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, pod pokroviteljstvom uprave Grada Sarajeva uz slogan “Sarajevo novogodišnji centar regije”.

Izvor: Agencije

Previous Vlašić privukao mnogobrojne turiste, planina koja ima dušu (VIDEO)
Next Političarka Alma Zadić na udaru austrijskih desničara

You might also like

NAŠI DANI

I ovo je Bosna: Načelnik koji svoje plate daje studentima

Đemal Memagić, načelnik općine Olovo za više od tri godine nije uzeo nijednu plaću, dnevnicu, ni dodatak za topli obrok. Kada se Đemal Memagić prije nešto više od tri godine,

NAŠI DANI

Visoko: Najboljim đacima iz romske zajednice nagrade od njihovog sugrađanina

Najuspješnijim Romima, učenicima osnovnih i srednjih škola, dodijeljene su novčane nagrade za njihov trud i uspjeh tokom ove školske godine, a donator je bio Mirsad Husić. Nagrađeni su svi učenici

NAŠI DANI

Građani Goražda formiranjem živog zida rekli “NE” betonskom zidu na obali Drine

Oko stotinu građana Goražda danas se spontano okupilo  na obali Drine gdje su naprije u naselju Luka, a potom protestnom šetnjom uzvodno prema centru grada, simoboličnim formiranjem “živog zida” jasno