Sarajevo – Novogodišnja noć bez ijednog incidenta

Sarajevo – Novogodišnja noć bez ijednog incidenta

Novogodišnja noć na području Kantona Sarajevo protekla je bez ijednog incidenta na svim prostorima i u ugostiteljskim objektima gdje se organizirano slavio doček Nove 2020. godine, potvrđeno je Feni u Operativnom centra MUP-a Kantona Sarajevo.

Uz sjajnu atmosferu i poznate hitove regionalne muzičke zvijezde Željka Joksimovića desetine hiljada Sarajlija i brojni turisti iz regije i svijeta uplovili su u 2020. godinu.

Prisutni na Trgu Bosne i Hercegovine su uz odbrojavanje koje je predvodio gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i spektakularan vatromet ušli u Novu godinu.

Za one, koji Novu godinu vole slaviti duže od jednog dana za 1. januar je osiguran još jedan koncert, a riječ je o nastupu legendarnog benda “Zabranjeno pušenje” ispred Vječne vatre.

Sarajevo je ovih dana povodom novogodišnjih praznika prepuno turista i uz posebno raskošnu rasvjetu na ulicama bosanske prijestolnice vlada prava praznična atmosfera.

Ovo je četvrti put da se organizuje veliki javni doček Nove godine u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, pod pokroviteljstvom uprave Grada Sarajeva uz slogan “Sarajevo novogodišnji centar regije”.

Izvor: Agencije

Previous Vlašić privukao mnogobrojne turiste, planina koja ima dušu (VIDEO)
Next Političarka Alma Zadić na udaru austrijskih desničara

You might also like

NAŠI DANI

Delegacija JP Autoceste FBiH sa Vladom BPK o početku izgradnje tunela Hranjen

  U ponedjeljak, 9. aprila, u 13:00 sati, u zgradi Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde (ul. 1. Slavne višegradske brigade) sastat će se čelnici Vlade ovog kantona sa rukovodstvom JP Autoceste

NAŠI DANI

Ivica Puljić otkriva šta su mu Rusi rekli o Dodiku: Spominjali ikonu i imovinu u St. Petersburgu

Dodik pokušao spriječiti ambasadora Bosne i Hercegovine u UN-u da glasa za rezoluciju o ruskoj agresiji Opstrukciju je pokušao provesti pismom u saradnji s ruskim diplomatama pri svjetskoj organizaciji. Član

NAŠI DANI

Osnovana Bosanska akademija nauka i umjetnosti ‘Kulin ban’ – BANUK

Osnivanje Bosanske akademije nauka i umjetnosti  ‘Kulin ban’ – BANUK ozvaničeno je u Sarajevu, članovi su naučnici raznih profila, a cilj im je da pomognu Bosni i Hercegovini na putu