Bosna i Hercegovina u preporukama za putovanje prestižnih svjetskih medija

Bosna i Hercegovina u preporukama za putovanje prestižnih svjetskih medija

Los Angeles Times objavio je listu ‘Ten great destinations to consider in 2020’, a na njoj se naša zemlja našla na prvom mjestu preporučenih destinacija za 2020.

-Rat u Bosni završio se u decembru 1995. godine, a multikulturalna nacija Bosne i Hercegovine započela je novo poglavlje s rastućim turizmom. Kroz prvih devet mjeseci 2019. godine dolazak posjetitelja povećao se 11% na 1,2 miliona.

Težište je Sarajevo, glavni grad čija stara četvrt uključuje crkve, sinagoge i džamije koje datiraju iz prošlih vijekova. LA Times spominje Sarajevsku žičaru kojom se ide na Trebević, poprište Zimske olimpijade 1984.

Preporučuju izlet u Mostar, podsjećajući na historijat Starog mosta, muzičke festivale te takmičarske skokove u Neretvu. Upoznali su čitaoce i sa obližnjim Međugorjem, koje je katoličko hodočasničko odredište.

LA Times pored naše zemlje preporučuje i Cairo; Waterton Glacier International Peace Park, Montana and Alberta, Canada; Costa Rica; Kyoto, Japan; Maldives; Swedish Lapland; Vancouver, Canada; Wales; Washington, D.C.

Nije ovo jedina preporuka za našu zemlju. Mostar je i na listi ‘The 25 travel destinations you need to visit in 2020, according to National Geographic’, koju je objavio poznati Business Insider, dok se Trebinje našlo na listi ‘10 unsung cities you must visit in 2020’ britanskog The Telegrapha.

Previous Bajević namjerava vratiti Lulića u reprezentaciju
Next Inovacije: Sredstvo za mikrobiološki čistu vodu bez štetnih uticaja

You might also like

TURIZAM

Bjelašnica-Igman: Isporučen prvi kontigent topova za vještačko osnježenje

Aktivnosti vezane za modernizaciju kapaciteta Ski centra Bjelašnica-Igman su u punom zamahu. Danas, 24. novembra 2016. godine, isporučen je prvi kontigent topova za vještačko osnježenje.   Isporučeno je sedam topova

BH RAZGLEDNICA

Bosna među odabranim destinacijama za putovanje u 2019.

  Američki portal Matador Network uvrstio je našu zemlju među 25 mjesta koje preporučuju za putovanje u 2019. godini. -Drevni, bajkoviti gradovi postavljeni su na valovita brda i uokvireni šumovitim

TURIZAM

TURISTIČKI BUM SARAJEVA: Tri puta više turista nego za vrijeme Olimpijade!

Prvi put unazad 50 godina otkako se pojavio fenomen masovnog turizma u svijetu, broj turističkih posjeta BiH premašit će milion. Riječ je o turistima koji će makar jednu noć prespavati