Upriličen tradicionalni prijem za boračke porodice povodom pravoslavnog Božića

Upriličen tradicionalni prijem za boračke porodice povodom pravoslavnog Božića

U povodu nastupajućeg velikog pravoslavnog praznika Božića, u Općini Centar je u ponedjeljak 6. januara 2020. godine, upriličen prijem za deset pravoslavnih porodica, čiji su najbliži kao pripadnici Armije RBiH, izgubili živote tokom proteklog rata u BiH.

Ovom prilikom prisutnim članovima boračkih porodica, kao mali znak pažnje, uručena je simbolična novčana pomoć Općine Centar.

Porodice poginulih boraca ugostili su načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić.

Čestitajući prisutnima predstojeći Božić sa željom za dobro zdravlje i napredak, načelnik Ajnadžić je naglasio da će tradicija okupljanja povodom vjerskih praznika biti nastavljena i u budućnosti.

– Nadam se da će ova godina biti bolja svima nama. Uvijek treba da imamo na umu da su međusobno uvažavanje, razumijevanje i tolerancija najvažniji temelji zajedničkog života. Ova tradicija će biti nastavljena. Naša srca su otvorena za vas i to je najvažnije. Svi zajedno treba da gradimo multietnički, multikulturalni i multikonfesionalni prostor koji baštini civilizacijske i evropske vrijednosti. Želim odati dužno poštovanje sinovima ove zemlje koji su dali svoje živote za njenu odbranu i želim da se obavežemo da to nikada nećemo zaboraviti, bez obzira na njihovu vjeru i nacionalnu pripadnost, poručio je Ajnadžić.

Čestitkama se pridružila i predsjedavajuća Karačić koja je kazala da je različitost na prostoru BiH veliko bogatstvo.

-Sretna sam što smo se okupili i što na ovaj način njegujemo tradiciju i ukazujemo poštovanje i priznanje jedni drugima. Ja se nadam da će tako biti i ubuduće, da tradicija svih nas bude ispoštovana i da svi jedni drugima možemo pogledati u oči sa olakšanjem, vjerom i nadom u bolju budućnost, dodala je Karačić.

Previous Podsjećanje: Ratni konvoji konja iz Klisa, Mostaru su donijeli skoro 100 tona hrane i municije
Next Prekogranični šoping u Bosni i Hercegovini štedi kućne budžete susjeda

You might also like

NAŠI DANI

Trojka nastavila s ‘kompromisom’: I Ured za reformu javne uprave u BiH prepustili HDZ-u!

Nastavlja se politika kompromisa ‘trojke’, a koja podrazumijeva potpuno degradiranje i poništavanje Bošnjaka i njihovog učešća u vlasti, piše NAP. Tako je Darko Kasap imenovan za koordinatora Ureda za reformu

NAŠI DANI

Od sutra ‘zaključane cijene’ za 40 prehrambenih i higijenskih proizvoda

Federalno ministarstvo trgovine i Udruženje poslodavaca FBiH danas je u sjedištu Vlade Federacije BiH održalo konferenciju za medije na kojoj je predstavljen projekt „Zaključavamo cijene“. Na konferenciji se obratila i

NAŠI DANI

Šta je kanal Ben Gurion koji je predložio Izrael i da li je povezan sa Gazom?

Dok Izrael pokušava bombardirati Gazu do zaborava, spekulacije rastu oko starog plana da se preseče kanal kao alternativa Suecu. Uz sravnjenu Gazu, neki misle da bi kanal mogao ići ravno kroz