Bugojno: Skijalište Rostovo

Bugojno: Skijalište Rostovo

Ski centar “Rostovo”, u srednjoj Bosni, odličan je izbor za sve posjetioce, koji zimski odmor žele provesti u prirodnom planinskom ambijentu i porodičnoj atmosferi, bez mnogo gužve i galame, ističu u Turističkoj zajednici Srednjobosanskog kantona (SBK).

Iskusiti jedinstven doživljaj cjelodnevnog boravka na Rostovu, te osvojiti svoje prve staze, savladati skije i bord i konačno napraviti prve zamahe preko baršunasto mekanih staza koje pruža ovaj ski centar je iskustvo koje će vas sasvim sigurno natjerati na još.

Jedan od sedam srednjobosanskih zimskih turističkih dragulja smješeten između Novog Travnika i Bugojna je i ski centar Rostovo, koji je prije nekoliko dana domaćim i stranim turistima zvanično otvorio svoja vrata u novoj zimskoj turističkoj sezoni.

Put ka ovom ski centru je dobro očišćen i saobraćaj se odvija nesmetano, a ski lift dužine od 1,5 km, noćno skijanje, etno selo, spoj tradicionalne i moderne ugostiteljske ponude, zabava i brojni drugi turistički sadržaji odlikuju ovaj ga, te zajedno čine jedinstvenu rostovsku zimsku idilu još raskošnijom.

Ovo skijalište, idealno je za one koji žele osjetiti čari zimskih sportova po prvi put, ali ni oni iskusniji neće ostati ravnodušni na prelijepe staze Rostova. Prekrasni prostrani predjeli prekriveni snijegom, blagi spustovi i autentične bosanske kuće, mir i tišina je upravo ono što Rostovo izdvaja od drugih.

Skijalište je idealno za početnike i rekreativce, a staza je opremljena reflektorima te je omogućen i doživljaj noćnog skijanja. Također, na ovom skijalištu moguće je iznajmiti i svu potrebnu ski opremu, kao i iangažirati instruktore skijanja.

U podnožju ski liftova nalazi se caffe bar gdje se u ugodnom planinskom ambijentu i toplini kamina turisti mogu odmoriti i okrijepiti nekim od toplih napitaka.

Skijalište je dio turističkog kompleksa u okviru kojeg djeluje hotel Rostovo, kao i etno selo „Babići“. Smještajni kapactet ovog malog srednjobosanskog ski centra namijenjen je za 150 osoba, a etno selo dodato obogaćuje boravak posjetitelja, vraćajući ih na trenutak u prošlost.

Previous Poduzetništvo mladih: Prepoznavši trendove i priliku iz okruženja Samir je pokrenuo vlastiti biznis 'Obrt Pellet'
Next Broj zaposlenih u ZDK za 10 mjeseci povećan za 2.439 osoba

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Iz Sarajeva nakon gotovo deset godina prekida krenuo voz za Ploče

Sezonski brzi voz krenuo je jutros na promotivnu vožnju sa Željezničke stanice Sarajevo za Ploče nakon gotovo deset godina prekida. Premijer Federacije BiH Fadil Novalić kazao je prije polaska voza

BH RAZGLEDNICA

Sportsko-rekreativni centar “Ajdinovići” uskoro ponovo u funkciji

Sportsko-rekreativnom centru “Ajdinovići” ukinuta je zabrana rada, potvrđeno je za “Avaz”. Inspektorice Uprave za inspekcijske poslove Zeničko-dobojskog kantona skinule su danas plombe s vrata kuhinje i picerije u ovom objektu.  Inspekcija je

NAŠI DANI

SIMBOL POBJEDE! Bosanska Krupa dobila spomen-obilježje ‘Ljiljan’

Danas je u Bosanskoj Krupi obilježena 25. godišnjica oslobođenja tog grada. U čast pobjeda bosanske armije, na platou Ćojlok otkriveno je 17 metara visoko spomen-obilježje Ljiljan. -Mostobran Ćojluk simbol je