Bosanski brend Number1 u Sapni uskoro otvara proizvodni pogon

Bosanski brend Number1 u Sapni uskoro otvara proizvodni pogon

Nakon dugotrajnih dogovora i priprema, te obezbjeđivanja adekvatnog prostora, jučer je u Sapni održan sastanak predstavnika renomiranog bosanskohercegovačkog proizvođača sportske opreme Number1 (No1) čije je glavno sjedište u Travniku sa predstavnicima općinske vlasti i zainteresovanim uposlenicima.

Naime, završetkom radova na višenamjenskom objektu, Kulturno sportsko rekreacionom centru „Johak“ u Sapni, u čijem sastavu se nalazi i poslovni prostor pogodan za proizvodnu djelatnost, stvoreni su uslove za dugo najavljivano otvaranje novog pogona proizvodnje najpoznatijeg BH proizvođača sportske opreme Number 1 (No1).


Općinski načelnik Zudin Mahmutović i vlasnik ovog preduzeća, poznati biznismen porijeklom iz Sapne Nihad Selimović, odavno su dogovorili otvaranje jednog proizvodnog pogona na ovim prostorima ali zbog nedostatka adekvatnog objekta realizacija ovog dogovora je čekala sve do sada.


Današnjem sastanku prisustvovali su predstavnici preduzeća Number 1 (No1) direktor Edin Goran, te Maid Omerović i Aljo Delić, koji su sa preko 80 potencijalnih uposlenika održali sastanak na kojem su prezentirali preduzeće, planove i početne uslove rada.


Prisutni su imali priliku obići prostorije budućeg proizvodnog pogona te se informisati o svim pitanjima u oblasti prava i obaveza iz radnog odnosa.
„Dogovorena obaveza općine bila je da obezbijedi adekvatan prostor i organizuje susret poslodavca i potencionalnih uposlenika. Konačno, nakon tri godine, mogu reći da je poslodavac tu, da je spreman da investira u Sapni ali mi je također bitno što vidim da ima zainteresovanih ljudi, u ovom slučaju žena, za rad. Drago mi je što vas vidim danas ovdje u ovolikom broju, drago mi je što je poslodavac zainteresovan da svi dobijete posao, tako da kada počne ovaj pogon sa radom, meni kao načelniku taj će dan biti nešto najbolje što mi se desilo za vrijeme mog mandata. Svi oni koji imaju dobru želju i volju da rade, uvjeren sam da će i dobiti posao,“ kazao je u svom obraćanju prisutnima općinski načelnik Zudin Mahmutović.

Kako su istakli predstavnici preduzeća Number 1 (No1), do kraja ovog mjeseca obaviće se sve pripreme za početak proizvodnje što podrazumijeva instaliranje mašina i radnih stolova te druge organizacione poslove a već početkom februara počet će obuka uposlenika koja će trajati u zavisnosti od potrebe uposlenika. Obzirom da među zainteresovanim uposlenicima već ima onih koji imaju radno iskustvo na ovim poslovima, poslodavac očekuje da bi se prvi gotovi proizvodi iz ovog novog pogona na tržištu mogli naći već sredinom narednog mjeseca.


Prvobitan plan preduzeća je obučiti i osposobiti najmanje 40 uposlenika a već na proljeće proširiti proizvodnju te uposliti i sve druge zainteresovane radnike.
Za eventualno proširenje proizvodnje Općina Sapna je spremna osposobiti i staviti na raspolaganje prostorije koji se nalaze u sklopu objekata mjesnih zajednica Međeđa i Kovačevići koji će svojim dimenzijama i uslovima sigurno zadovoljavati potrebe poslodavca i proizvodnje.

Preduzeće Number 1 (No1) je najpoznatiji bosanskohercegovački proizvođač sportske opreme, koji oprema rukometnu i odbojkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine, te brojne sportske klubove i pojedince a svojim kvalitetom zadovoljava svjetske standarde sportske opreme.

Previous Beba Selimović: Zar mi pored mojih unuka treba da pjevam po kafićima i vašerima
Next Nema povrijeđenih Bosanaca u vatrenoj stihiji u Australiji, mnogi pomažu u gašenju požara

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

U Sarajevu otvoren novi Choco boutique Mak Zara

  U sarajevskom trgovačkom centru Mercator u Ložioničkoj ulici otvoren je novi Choco boutique Mak Zara, prenose Poslovne Novine. Radi se o potpuno novom konceptu shopova bosanskohercegovačkog brenda čokolada Mak

MADE IN BOSNIA-387

Mehmedalija Džaferović iz Brke kod Brčkog: Ljubav prema koži pretvorio u prepoznatljiv biznis

  Mehmedalija Džaferović iz mjesta Brka kod Brčkog prije šest mjeseci napravio je kožnu torbu za svoju suprugu, iz čega se izrodila ideja za pokretanjem firme koja se bavi proizvodnjom

MADE IN BOSNIA-387

Čapljinske smokve (Video)

  Jedna od najstarijih kultiviranih voćki na svijetu je smokva. Ovo je tržišno vrijedan proizvod, a s obzirom na svoja ljekovita svojstva, poželjna je namirnica u svim domaćinstvima. Ekipa Federalne TV posjetila