Alma Zadić, austrijska ministrica pravde nakon prijetnji dobila zaštitu specijalne jedinice

Alma Zadić, austrijska ministrica pravde nakon prijetnji dobila zaštitu specijalne jedinice

Nakon što se pojavio “val mržnje” usmjeren protiv nove ministrice pravosuđa Alme Zadić na internetu, austrijska Služba za zaštitu ustavnosti i borbu protiv terorizma je upozorila na mogućnost planiranog napada te je odmah osigurala trojicu službenika specijalne jedinice “Kobra” da je štite i da joj budu konstantno na raspolaganju, javlja Kronen Zeitung.

Koliko dugo će njihov zadatak trajati zavisi od daljnje procjene opasnosti.

Međutim, list navodi da je taj zadatak riskantniji kada su u pitanju stranka Zeleni, jer njihovi ministri radije idu na posao biciklom što komplicira situcaiju.

I dalje se vodi rasprava oko toga kome će, sem ministrice Zadić, još biti dodijeljena zaštita jedinice Cobra, prenosi N1.

Alma Zadić jučer je i zvanično preuzela dužnost u novoj, koalicionoj, Vladi Austrije, na poziciji ministrice pravde.

Ova mlada žena bosanskog porijekla (rođena u Tuzli) prva je ministrica s migrantskom pozadinom u Vladi te srednjoevropske zemlje. Također je najmlađa na imenovanoj funkciji.

(MiruhBosne)

Previous Nema povrijeđenih Bosanaca u vatrenoj stihiji u Australiji, mnogi pomažu u gašenju požara
Next Sarajevo: Obilježene 483 godine postojanja Gazi Husrev-begove medrese

You might also like

NAŠI LJUDI

Amir Delić, najodgovorniji čuvar životne sredine u Velikoj Britaniji

  Britanska nevladina agencija “Keep Britain Tidy” koja vodi računa o zaštiti životne sredine proglasila je, na godišnjoj gala manifestaciji u Brighotnu, Amira Delića za najodgovornijeg čuvara životne sredine u

NAŠI LJUDI

U Bihać su se mnogi vratili ovih dana – ‘Kad dolaziš kući ne osjećaš umor’

Ovih dana Bihać je pun, naročito građana iz inostranstva koji tu provode odmor. A da se ovih dana bolje zaradi pričaju i prodavači na tržnici: -Da, izuzetno se osjeti. Pozitivno.

NAŠI LJUDI

Mirsad Bektić: Budući UFC prvak

Sedmični TV magazin UFC Ultimate Insider donio je intrigantnu priču o 24-godišnjem MMA borcu bh. porijekla, Mirsadu Bektiću. „Rođen u Bosni i Hercegovini, sada član American Top Teama, ovaj mladić