Nova radna mjesta: U Cazinu dvije nove firme

Nova radna mjesta: U Cazinu dvije nove firme

Fabrika pločastog namještaja „Longwood“ s proizvodnjom u Cazinu počela je krajem prethodne godine

„Prije nekih šesnaest mjeseci investitor iz Njemačke je tražio pogodnu lokaciju za fabriku u Bosni i Hercegovini i igrom slučaja smo se našli u Cazinu gdje nam je predstavljena industrijska zona Ratkovac čija se investitoru dopala, kao i sve ono što je općina ponudila te smo ubrzo nakon toga krenuli u realizaciju. U međuvremenu je sagrađen objekat, imamo 24 zaposlena i do kraja januara planiramo popuniti kapacitet prve smjene od 40 ljudi i početkom februara uvoditi drugu i eventualno treću smjenu“, kaže Asmir Bajrić, prokurist njemačke firme koja je investirala u fabriku „Longwood“.

Po njegovim riječima u objekat je do sada uloženo 4,2 miliona konvertibilnih maraka, a u mašinski park 2,5 miliona maraka. Proizvodni program zasniva se na pločastom namještaju od furnira i sav asortiman je planiran za tržište EU.

Kako je istaknuo gradonačelnik Ogrešević, ovo je svakako jedan od značajnijih trenutaka u razvoju Poslovne zone Ratkovac s obzirom na kontinuirana ulaganja u njenu uspostavu i opremanje.

„Proces opremanja naše prve poslovne zone konačno smo na određen način zaokružili. Imamo investitora koji je zadovoljan i koji odmah nakon prve uzeo i drugu lokaciju s namjerom da ovdje u Cazinu širi svoj biznis što je za nas veliki uspjeh. Ovo je bio naš cilj i radili smo na njegovom ostvarenju godinama i što se tiče Grada Cazina, mi smo sve segmente pokrenuli. Sada treba raditi na nastavku njihovog napretka i razvoja i ja ne sumnjam da ćemo nastaviti u tom pravcu“, kazao je gradonačelnik Ogrešević.

A dana 07.01.2020.godine, u Službi za zapošljavanje USK Bihać održan je radni sastanak sa Italijanskim predstavnicima firme GNOATO EST SRL koja je smještena u Rumuniji

Povod sastanka bila je buduća saradnja sa istima s obzirom da su kupili proizvodne pogone firme “TEX-LINE“ D.O.O. Cazin (bivši Fashion 2014 d.o.o. Cazin), te su iskazali namjeru za zapošljavanjem najmanje 50 novih radnika u tekstilnoj industriji. Sastanak u Službi za zapošljavanje USK Bihać protekao je u ugodnoj atmosferi i bio je inicijalni za daljnje korake, a sve u cilju zapošljavanja osoba sa evidencije nezaposlenih lica. Sastanku su, ispred Službe, prisustvovali direktor Službe za zapošljavanje USK Bihać Elmedin Đuzel i Rukovodilac sektora za posredovanje pri zapošljavanju, stručno osposobljavanje i edukaciju Jasmin Prošić.

Previous Reprezentativac Benjamin Burić honorar od snimanja reklame poklonio oboljeloj djeci
Next SAD: Ben Moore pomaže u očuvanju sjećanja na bosanski genocid

You might also like

Ekonomija/Biznis

Njemački investitor izgradio novi pogon u Goraždu

Pri kraju su radovi na poslovnom objektu kompanije Tekvor Care (TVC) u Goraždu.  Riječ je o proizvodno – skladišnom objektu površine 12.400 metara kvadratnih a radove izvodi firma Baupartner Lukavac.

Ekonomija/Biznis

Agrokomercova kafa koja se melje u kamenim mlinovima ponovo na tržištu

  Jedan od najpoznatijih Agrokomercovih brendova kafa Emina nakon 25 godina ponovo je plasirana na tržište. Kafa Emina koja je 80ih godina mamila uzdahe ljubitelja tradicionalne kafe kakva se pije

Ekonomija/Biznis

I naša zemlja se nudila: VW proizvodnju Passata seli u Tursku ili Slovačku?

Njemačka kompanija Volkswagen zamrznula je planove za izgradnju tvornice u Turskoj, ali tek treba odlučiti gdje će graditi nove pogone za proizvodnju automobila srednje veličine u Evropi “, piše specijalizirani