‘Belif’ iz Jelaha, proizvodi desetine vrsta robe namjenjene za automobilsku industriju, te kućnu i ličnu higijenu

‘Belif’ iz Jelaha, proizvodi desetine vrsta robe namjenjene za automobilsku industriju, te kućnu i ličnu higijenu

Tešanj je nadaleko poznat po privrednom razvoju i svojoj industrijskoj zoni Jelah Tešanj gdje su smješteni pravi giganti bosanskohercegovačke privrede, piše kupujmodomace.ba.

Medju mnogim kompanijama koje posluju i proizvode u Jelahu jeste i firma Belif d.o.o. koja je osnovana odmah nakon rata, a čiji vlasnik je čovjek koji je sa svojom porodicom stvarao modernu kompaniju vrijednu svakog poštovanja, gospodin Adem Šišić.

U poslovnom krugu firme na ulazu u Jelah dočekuje nas Adem i krećemo u obilazak proizvodnih hala i magacina gdje se proizvodi i skladišti desetine vrsta robe visokog kvaliteta namjenjenih za automobilsku industriju i kućnu i ličnu higijenu. Tu su antifrizi, tečnosti za čišćenje auto stakala, motorna ulja, destilovana voda, paste za ruke, prečišćivači zraka i mnogi drugi proizvodi.
Što je posebno zanimljivo, pokrenuli su i proizvodnju omekšivača za veš koji je prema mnogim domaćicama koje su ga probale, najmirišljiviji i najbolji omekšivač na bh. tržištu. Kako nam je rekao gospodin Šišić, još uvijek nije plasiran na šire tržište, i prodaju ga samo u svojoj radnji u krugu fabrike.

“U pregovorima smo oko narudžbi sa odredjenim distributerima i prodajnim lancima i nadam se da ćemo tokom ove godine krenuti u masovnu proizvodnju,” kaže Adem. “Sad za sad je omekšivač dostupan samo u našoj prodavnici i reakcije svih kupaca su više nego pozitivne što nam daje jasan signal da smo napravili vrhunski proizvod. Omekšivač smo radili prema provjerenom receptu iz Francuske koja je najdalje otišla u ovom polju jer njihova moda i stil oblačenja ne trpe loše proizvode.”

Adem i njegov sin Ismail vode dvije sestrinske firme koje ukupno zapošljavaju 65 radnika. Kompanije posjeduju vlastiti labaratorij u kojem se kontroliše svaki proizvod prije izlaska na tržište. Kontrola se radi prema najmodernijim standardima Evropske unije a za proces nadgledanja zadužena su dva vrhunska inžinjera. Cijela paleta proizvoda pod raznim brendovima, koje nalazimo na prodajnim policama u BiH, proizvedena je u Belifu. Pored toga postoje proizvodi koje niko drugi ne radi u Bosni i Hercegovini osim Belifa.

 “Mi smo tako pozicionirani da dobar dio robe radimo za izvoz na zahtjevno evropsko tržište,” ističe vlasnik Belifa. “Naše tržište je malo pa je za razvoj i zapošljavanje važno da firme rade za evropske i druge zemlje. Prihod dolazi u BiH, zapošljavamo radnike i usavršavamo proizvodne kapacitete. Moja vizija je dalji razvoj i povezivanje sa domaćim kompanijama. Premali smo da bi se djelili, važno je da udružimo snage i osvajamo svjetska tržišta.”

Previous SAD: Ben Moore pomaže u očuvanju sjećanja na bosanski genocid
Next Rukometaši Bosne i Hercegovine protiv Norveške debituju na Evropskom prvenstvu

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

“Bosanska viagra”: Muška voda – ženska radost!

Domaći i strani investitori registrirali su firmu Muška voda, kojoj je Vlada Tuzlanskog kantona, nakon duže procedure, dodijelila koncesiju kako bi mogla upravljati ovim prirodnim resursom. Svi su dogovori za

Ekonomija/Biznis

Autoceste FBiH primjer dobre investicije

U protekle četiri godine JP Autoceste FBiH realizovalo je 11 projekata izgradnje autoceste na Koridoru Vc, a trenutno je u prometu 102 kilometra autoceste, odnosno 35 posto Koridora Vc, rečeno

Ekonomija/Biznis

Za zapošljavanje mladih povratnika 750 hiljada KM (VIDEO)

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić u Sarajevu je potpisao i uručio ugovore za 75 povratnika s visokom stručnom spremom radi obavljanja pripravničkog staža, te ugovore za 46