Rukometaši Bosne i Hercegovine protiv Norveške debituju na Evropskom prvenstvu

Rukometaši Bosne i Hercegovine protiv Norveške debituju na Evropskom prvenstvu

Najbolji rukometaši Bosne i Hercegovine večeras će debitovati na Evropskom prvenstvu u prvom susretu grupe D protiv domaće selekcije Norveške. 

Norvežani su jedan od favorita za osvajanje tog takmičenja, a samim tim i veliki favorit u večerašnjem meču protiv bosanskohercegovačke reprezentacije.

Toga je svjestan i selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Bilal Šuman koji se nada da njegovi izabranici mogu pružiti dostojan otpor norveškom sastavu. 

– Znamo s kakvom reprezentacijom se sastajemo. Najveća opasnost prijetit će nam od kontranapada norveške reprezentacije po čemu je prepoznatljiva, ključno će biti da odigramo dobru odbranu – kazao je Šuman.

Dodao je da je Bosna i Hercegovina na prvenstvo Evrope došla da pokaže da može igrati dobar rukomet. 

– Nismo došli ovdje da gledamo kako drugi igraju već da pokažemo da možemo i mi igrati. Fizički ne zaostajemo nikako od bilo koje selekcije na EP-u. Imamo visinu, dužinu i širinu koja je potrebna za igrati na ovakvim takmičenjima – zaključio je Šuman.

Reprezentaciju Bosne i Hercegovine na EP-u će predstavljati Benjamin Burić, Nebojša Grahovac, Nikola Prce, Muhamed Toromanović, Marko Panić, Senjamin Burić, Josip Perić, Dejan Malinović, Ivan Karačić, Alen Ovčina, Vladimir Vranješ, Marko Tarabocchia, Igor Mandić, Dino Hamidović, Srđan Predragović, Marin Vegar, Mirko Herceg, Ibrahim Haseljić i Mirsad Terzić.

Utakmica Norveška – Bosna i Hercegovina bit će odigrana večeras, s početkom u 20.30 sati, u Trondheimu.

Šumanovi izabranici u nedjelju će igrati protiv Portugala, a u utorak protiv Francuske.

Previous 'Belif' iz Jelaha, proizvodi desetine vrsta robe namjenjene za automobilsku industriju, te kućnu i ličnu higijenu
Next Srbija: Muškarac u maskirnom prerezao sebi vrat pred očima prolaznika

You might also like

SPORT

Bosna i Hercegovina savladala Mađarsku i na sjajan način započela nastup na Eurobasketu!

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobjedom nad Mađarskom je započela svoj nastup na Eurobasketu! Slavili su Zmajevi sa 95:85 i tako najavili borbu za nokaut fazu. Utakmica je otvorena sjajnim

SPORT

Sarajevo pred gradski derbi: Euforija u šeheru

Nešto manje od 48 sati je ostalo do utakmice odluke. Tada će na travnjak našeg najvećeg stadiona izaći fudbaleri naša dva najpopularnija kluba u zemlji. Jedni nose bordo, a drugi

SPORT

Sutra okupljanje reprezentacije pred Ligu nacija, selektor najavljuje ‘u svakoj utakmici ćemo ići na pobjedu’

Najbolji bosanskohercegovački reprezentativci okupiće se sutra (ponedjeljak) u Trening kampu NS/FS BIH u Zenici gdje će obaviti pripreme za predstojeće utakmice Lige nacija. U prvom susretu naš tim će se