Plakate kojima se negira genocid i veliča zločinac,  poskidali Srebreničani kojima je dosta zastrašivanja

Plakate kojima se negira genocid i veliča zločinac, poskidali Srebreničani kojima je dosta zastrašivanja

Plakate s likom osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića i parolama kojima se on veliča, a negira genocid, tokom dana u Srebrenici su uklonili, kako nam je rekao predsjednik SDA Srebrenica Alija Tabaković, “građani kojima je dosta više ponižavanja i provociranja od strane pojedinaca i grupa“.

– Ovo nije prvi put da “nečovjek” iz Bratunca dođe i nesmetano uznemirava stanovništvo u Srebrenici. Vjerujemo da to radi po instrukcijama lokalnih srpskih funkcionera. Vođa Udruženja građana Istočna alternativa nije više lokalna “dilajla” već čovjek koji drži skupove i govore o Miloradu Dodiku, te fizički prijeti opoziciji u Narodnoj skupštini Rs da ne smiju doći u istočni dio, Srebrenicu i Bratunac. Sve njegove plakate koje imaju poruku negiranja genocida u Srebrenici uklanjat će građani koji više ne mogu podnositi poniženje, zastrašivanje i provokacije. Zato je potrebno što prije donijeti zakon o zabrani negiranja genocida, kako bi se stalo u kraj ovakvim raspirivačima nacionalne mržnje među povratnicima- poručuje Tabaković.

Aktivisti Udruženja, na čijem čelu je Vojin Pavlović, danas su na nekoliko oglasnih mjesta u Srebrenici zalijepili plakate sa likom osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića te natpisima koji ga slave, ali i kojima negiraju genocid. Pavlović  je rekao da će plakate lijepiti i u Bratunci te Milićima.

(Faktor/MiruhBosne)

Previous Olimpijadi 2030. domaćin i Sarajevo?
Next BUŽIM: Sa ponosom obilježena godišnjica akcije Munja 93

You might also like

NAŠI DANI

Gradačac: Prijem Mašetovića kod Općinskog načelnika

Općinski načelnik je upriličio prijem za studenta Mašetović Selmira iz Gradačca povodom povratka iz Republike Turske.  Selmir Mašetović, koji je kao student uhapšen u Turskoj u maju 2018., pod optužbom

NAŠI DANI

Eli Tauber o Čovićevom pijetetu žrtvama Holokausta: Neka prvo ukine ulice ustaških ideologa

  Svima kao opomena – da se više nikad ne ponovi, napisao je na Twitteru predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, uz fotografiju Zagrebačke katedrale koja je porukama mira obilježila 27.

NAŠI DANI

Svjetski mediji o haškoj odluci

Svjetski mediji pratili su izricanje presude Radovanu Karadžiću i objavili prve komentare. New York Times navodi kako je Karadžić optužen za genocid u Srebrenici i osuđen na 40 godina zatvora,