Strani mediji: Zimska bajka; Bosna i Hercegovina perfekta skijaška destinacija

Strani mediji: Zimska bajka; Bosna i Hercegovina perfekta skijaška destinacija

Bosna i Hercegovina sve češće je u preporukama svjetskih medija kao poželjna turistička destinacija.

Posjeta našoj zemlji preporučuje se i tokom zime. Uvid u pisanje britanskog Evening Standarda i hrvatskog site-a specijaliziranog za putovanja Punkufer, koji su početkom nove godine svojim čitaocima pretstavili zimsku turističku ponudu Bosne i Hercegovine:

Neoznačene staze, opuštena atmosfera i grad koji obiluje zabavom – opisuje novinar Mike MacEacheran Jahorinu i Sarajevo.

-Možda ćete biti u iskušenju da kažete da je ovo trenutak Bosne i Hercegovine, pogotovo ako stižete novouspostavljenom linijom FlyBosnia-e iz Lutona… Da, još je rano, Sarajevo se još uvijek oporavlja od nemoguće tmurnog rata zbog kojeg je glavni grad bio pod opsadom četiri godine, ali je grad toliko vrijedan da ga uopće nije teško ‘prodati’.

Smješten je u kolijevci olimpijski vrijednih planina (Zimske olimpijske igre 1984.) i ima intimnu suprotstavljenu postojanoj prošlosti koja će vas dirnuti u srce. Stvar s nepoznatim destinacijama je da čim neko čuje za jednu, svi žele da odu. Osjećate da će se to ovdje uskoro dogoditi – piše pored ostalog u tekstu.

Niske cijene i dobri domaćini, primamljiv je naslov kojim zapadni susjedi predstavljaju bosanske planine te preporučuju 4 ski destinacije koje treba obići u našoj zemlji – Jahorinu, Vlašić, Kupres i Rostovo.

Napominju da je Bosna i Hercegovina sve popularnija među zaljubljenicima u zimske radosti, a osim domaćinskog ugođaja nudi i povoljne cijene smještaja.

Previous Crnogorski rukometaši pobijedili Srbiju; zeleni dresovi u spomen na anti-srpske Komite iz 1918.
Next Svjetski kup: Muzaferija osvojila prve bodove za Bosnu i Hercegovinu

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Tamo gdje vjetar duva: Vjetropark u okolini Duvna (VIDEO)

  Početkom ove godini u rad je puštena prva vjetroelektrana u Bosni i Hercegovini. Radi se o VE Mesihovina koja se nalazi na području općine Tomislavgrad, nekadašnje Duvno. Pogledajte kao

BH RAZGLEDNICA

Jesen na mlinčićima u Jajcu

Sunčano vrijeme i temperature koje su se ovih dana kretale i iznad 20 stepeni Celzijusa bile su povod da veliki broj građana i krajem oktobra uživa boraveći u prirodi. Jesenje

BH RAZGLEDNICA

Zimski turizam predstavlja jedan od značajnijih segmenata ukupne turističke ponude Bosne i Hercegovine (FOTO)

Bosna i Hercegovina je prvenstveno prepoznata kao zemlja bogatog kulturno-historijskog naslijeđa U specijalnom prilogu Turizam u BiH, razgovarali smo sa Šemsudinom Džekom, predsjednikom Turističke zajednice FBiH o značaju zimskog turizma