Djeca naših iseljenika: Najveća želja zaigrati za Bosnu

Djeca naših iseljenika: Najveća želja zaigrati za Bosnu

Među kandidatima za našu U-17 selekciju koje je ove sedmice u Zenici okupio novi selektor kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine Nermin Šabić u zimskom kampu zaigrao je i Denis Dizdarević (16) .

Ovom mladom igraču FK Austria iz Beča, čiji su roditelji porijeklom iz Sokola kod Gračanice, iako je rođen i odrastao u Austriji  najveća želja je da zaigra za Bosnu i Hercegovinu.

“To je moja najveća želja i nadam se da će se jednog dana i ispuniti. Bio sam u kampu u Zenici i sviđa mi se kako je proteklo tih nekoliko dana treninga”, kaže za Patriju Dizdarević.

Kako saznajemo od Denisa on je faktički rođen i odrastao na stadionu u jednom mjestu pored Beča, pa i ne čudi što mu je prva igračka bila lopta.

“Zavolio sam fudbal, a i moj otac Nijaz je igrao tako da je bilo očekivano da i ja zaspim i budim se s loptom. Godinama pratim fudbalsku reprezentaciju BiH, a uzori su mi Miralem Pjanić i Edin Džeko” kaže Dizdarević .

Uz obaveze prema klubu u Beču gdje je u 11 utakmica u posljednjih godinu dana dao šest golova, Denis je i vrijedan učenik, pa ne zapostavlja ni školske obaveze. Uz podršku roditelja, da sve stigne trudi se i njegov amidža Mustafa koji je i najveći zagovornik njegove sportske karijere i koji je godinama član „BH Fanaticosa“ i prati utakmice naših nogometnih zmajeva gotovo na svim utakmicama.

Denis Dizdarević se nakon ovosedmičnog kampa u Zenici već vratio  u Austriju gdje nastavlja treninge u svom matičnom klubu kojeg predvodi tener Ivica Vastić . U međuvremenu kaže s nestrpljenjem očekuje vijesti o tome da li će se on baš naći u timu onih koje će za  U-17 selekciji Bosne i Hercegovine odabrati selektor Nermin Šabić. 

Izvor: NAP

Previous Bosna i Hercegovina dobila dozvolu za istraživanje svemira
Next Počelo veliko takmičenje u poduzetništvu srednjoškolaca iz čitave zemlje

You might also like

SPORT

Rukometna reprezentacija počela pripreme za nastup na EP (VIDEO)

Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se danas na Ilidži, gdje će obaviti prvi dio priprema za historijiski nastup na Evropskom prvenstvu, koje će se od 9. do 26.

BH RAZGLEDNICA

Red Bull Sky Dive tim: Let iznad piramida u Bosni!

Ekipa vrhunskih padobranaca i zračnih akrobata iz Salzburga u Bosni i Hercegovini! Proteklih dana u našoj zemlji je boravio Red Bull Skydive Team, ekipa vrhunskih padobranaca i zračnih akrobata iz

SPORT

Slovenački reprezentativac: Želimo izbjeći Bosnu i Hercegovinu, obje utakmice bi bile gostujuće

Izabranici Mehmeda Baždarevića u nedjelju će saznati koja će reprezentacija biti posljednja prepreka u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Naš nacionalni tim u Nyonu će biti nosioc