Djeca naših iseljenika: Najveća želja zaigrati za Bosnu

Djeca naših iseljenika: Najveća želja zaigrati za Bosnu

Među kandidatima za našu U-17 selekciju koje je ove sedmice u Zenici okupio novi selektor kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine Nermin Šabić u zimskom kampu zaigrao je i Denis Dizdarević (16) .

Ovom mladom igraču FK Austria iz Beča, čiji su roditelji porijeklom iz Sokola kod Gračanice, iako je rođen i odrastao u Austriji  najveća želja je da zaigra za Bosnu i Hercegovinu.

“To je moja najveća želja i nadam se da će se jednog dana i ispuniti. Bio sam u kampu u Zenici i sviđa mi se kako je proteklo tih nekoliko dana treninga”, kaže za Patriju Dizdarević.

Kako saznajemo od Denisa on je faktički rođen i odrastao na stadionu u jednom mjestu pored Beča, pa i ne čudi što mu je prva igračka bila lopta.

“Zavolio sam fudbal, a i moj otac Nijaz je igrao tako da je bilo očekivano da i ja zaspim i budim se s loptom. Godinama pratim fudbalsku reprezentaciju BiH, a uzori su mi Miralem Pjanić i Edin Džeko” kaže Dizdarević .

Uz obaveze prema klubu u Beču gdje je u 11 utakmica u posljednjih godinu dana dao šest golova, Denis je i vrijedan učenik, pa ne zapostavlja ni školske obaveze. Uz podršku roditelja, da sve stigne trudi se i njegov amidža Mustafa koji je i najveći zagovornik njegove sportske karijere i koji je godinama član „BH Fanaticosa“ i prati utakmice naših nogometnih zmajeva gotovo na svim utakmicama.

Denis Dizdarević se nakon ovosedmičnog kampa u Zenici već vratio  u Austriju gdje nastavlja treninge u svom matičnom klubu kojeg predvodi tener Ivica Vastić . U međuvremenu kaže s nestrpljenjem očekuje vijesti o tome da li će se on baš naći u timu onih koje će za  U-17 selekciji Bosne i Hercegovine odabrati selektor Nermin Šabić. 

Izvor: NAP

Previous Bosna i Hercegovina dobila dozvolu za istraživanje svemira
Next Počelo veliko takmičenje u poduzetništvu srednjoškolaca iz čitave zemlje

You might also like

SPORT

Nova pobjeda za bosansku biciklistkinju – ubjedljiva na utrci Svjetskog kupa u Češkoj

Samouvjerena Lejla Njemčević napredovala je u ženskom UCI planinskom biciklističkom kros maratonu u Novom Mestu na Morave (Češka) i odnijela pobjedu velikom razlikom! Skoro tri minute dijelile su Lejlu od

SPORT

Pobjeda Bosne u Češkoj, rukometaši na Evropskom!

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine izborila je plasman na EURO 2020. Izabranici Bilala Šumana pobijedili su danas Češku u gostima – 24:23. Najefikasniji u našoj selekciji bio je Nikola Prce

SPORT

Tuka prvi u Zagrebu (VIDEO)

Bosanski atletičar Amel Tuka pobijedio je u utrci na 800m na atletskom mitingu u Zagrebu (69. Memorijal Borisa Hanžekovića). Naš Amel imao je pobjedničko vrijeme 1:44.78. Iza sebe je ostavio