Kalesija: ‘EMS Factory’ čarapama vrhunskog kvaliteta osvaja tržište

Kalesija: ‘EMS Factory’ čarapama vrhunskog kvaliteta osvaja tržište

Enes Muhamedbegović, pravnik po struci, nakon sedmogodišnjeg rada u jednom tuzlanskom hotelu otišao je u poduzetničke vode. U Kalesiji je pokrenuo malu fabriku za proizvodnju čarapa EMS Factory.

U razgovoru za poslovni portal Akta.ba kaže kako se ideja o čaraparstvu rodila jedne večeri tokom razmišljanja o mogućnostima i vrstama privatnog posla koji bi oni kao porodica mogli pokrenuti.

“Htio sam raditi nešto što svima treba, a da pritom nije pretjerano skupo, dakle za svačiji džep.Tada se rodila ideja o proizvodnji čarapa koje će biti kvalitetnije od onih koje već imamo na tržišu, koje će biti pamučne i koje neće imati ništa osim prirodnih vlakana”, kazao je Muhamedbegović.

Njegova poduzetnička priča, kao i mnoge druge nije bila lagana. Najteže je bilo doći do mašina jer su takve mašine obično skupe, stare, pokvarene ili izrađene i izvan radne kondicije.

Zahvaljujući njegovoj upornosti i ovaj problem je već odavno iza njih. Danas čarape EMS Factory možete kupiti  u marketima Bingo d.o.o. Tuzla, Cash&Carry ABC Tuzla, a u pregovorima su i sa drugim domaćim trgovačkim lancima.

Kaže kako je planova mnogo. U suradnji sa Fondacijom tuzlanske zajednice uskoro kreće u nabavku novih kružnopletačih strojeva.

“U planu je i širenje firme i upošljavanja novih radnika, prvenstveno lica sa invaliditetom kakav sam i sam. Vjerovatno ćemo ove godine pokusati ‘napasti’ inostrano tržište“, kazao je Enes.

Previous Bosanska Dubica: Nakon napada na džamiju počinioci uputili izvinjenje
Next Mladi inovatori iz Srebrenice: Marica i Haris osmislili 'pametni kontejner'

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Uspješna domaća firma: Festa System na vodećem svjetskom sajmu za arhitekturu predstavila vlastitu proizvodnju

  Sajam BAU München vodeći je svjetski sajam za arhitekturu i materijale u svijetu. Velike kompanije i renomirani proizvođači su od 14. – 20. januara prezentovali novitete iz vlastite proizvodnje,

MADE IN BOSNIA-387

Bingo kupio tuzlansku Ditu!

Fabrika detrdženata Dita iz Tuzle prodata je danas kompaniji Bingo. Prodaja je obavljena sistemom slobodne pogodbe, a odbor povjerilaca Dite, koja je u stečaju, donio je odluku koja je prihvaćena

Ekonomija/Biznis

Industrijska proizvodnja u Federaciji Bosne i Hercegovine u 2017. veća za 3,8 posto

  Industrijska proizvodnja u Federaciji BiH u 2017. u odnosu na 2016. godinu veća je za 3,8 posto, istaknuto je u petak na konferenciji za novinare Federalnog zavoda za statistiku.