Kalesija: ‘EMS Factory’ čarapama vrhunskog kvaliteta osvaja tržište

Kalesija: ‘EMS Factory’ čarapama vrhunskog kvaliteta osvaja tržište

Enes Muhamedbegović, pravnik po struci, nakon sedmogodišnjeg rada u jednom tuzlanskom hotelu otišao je u poduzetničke vode. U Kalesiji je pokrenuo malu fabriku za proizvodnju čarapa EMS Factory.

U razgovoru za poslovni portal Akta.ba kaže kako se ideja o čaraparstvu rodila jedne večeri tokom razmišljanja o mogućnostima i vrstama privatnog posla koji bi oni kao porodica mogli pokrenuti.

“Htio sam raditi nešto što svima treba, a da pritom nije pretjerano skupo, dakle za svačiji džep.Tada se rodila ideja o proizvodnji čarapa koje će biti kvalitetnije od onih koje već imamo na tržišu, koje će biti pamučne i koje neće imati ništa osim prirodnih vlakana”, kazao je Muhamedbegović.

Njegova poduzetnička priča, kao i mnoge druge nije bila lagana. Najteže je bilo doći do mašina jer su takve mašine obično skupe, stare, pokvarene ili izrađene i izvan radne kondicije.

Zahvaljujući njegovoj upornosti i ovaj problem je već odavno iza njih. Danas čarape EMS Factory možete kupiti  u marketima Bingo d.o.o. Tuzla, Cash&Carry ABC Tuzla, a u pregovorima su i sa drugim domaćim trgovačkim lancima.

Kaže kako je planova mnogo. U suradnji sa Fondacijom tuzlanske zajednice uskoro kreće u nabavku novih kružnopletačih strojeva.

“U planu je i širenje firme i upošljavanja novih radnika, prvenstveno lica sa invaliditetom kakav sam i sam. Vjerovatno ćemo ove godine pokusati ‘napasti’ inostrano tržište“, kazao je Enes.

Previous Bosanska Dubica: Nakon napada na džamiju počinioci uputili izvinjenje
Next Mladi inovatori iz Srebrenice: Marica i Haris osmislili 'pametni kontejner'

You might also like

Ekonomija/Biznis

BOGDA RUKOTVORINE su sinonim za vunene čarolije

U „Bogdinim rukotvorinama“ u Visokom, mogu se naći ručno obojeni šalovi od vune, kape veselih boja, rukavice koje podsjećaju na Djeda Mraza, suveniri i privjesci ovčica, čarapice i tradicionalni priglavci

Ekonomija/Biznis

Najstariji specializovani sajam u državi: Krajem augusta u Gradačcu Sajam šljive

U Gradačcu će od 28. do 31. augusta biti održan 46. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajam šljive. Na najstarijem specijalizovanom sajmu u Bosni i Hercegovini, kako tvrde

MADE IN BOSNIA-387

U automobilskoj industriji FBiH radi više od 10.000 radnika

  Snažnije prisutvo Grupacije automobilske industrije na tržištu Njemačke Redovna sjednica Grupacije automobilske industrije održana je 8.2.2018. godine u Privrednoj/Gospodarskoj komori FBiH u Sarajevu. Dnevni red sastanka je obuhvatio najvažnije