Nigdje k'o u Bosni! Djevojčice vidjele da migranti piju vodu iz rijeke, pa postavile štand sa osvježenjem

Nigdje k'o u Bosni! Djevojčice vidjele da migranti piju vodu iz rijeke, pa postavile štand sa osvježenjem

Dvije najbolje prijateljice, jedanaestogodišnja Selma Merdžanić i desetogodišnja Hana Zec, jutros su u ulici u kojoj stanuju postavile štand sa osvježenjem za migrante koji svakodnevno prolaze tim putem prema migrantskom kampu Ušivak u Hadžićima.

Kako je kazala Hanina sestra Emira, na ideju su došle kada su vidjele da migranti silaze do rijeke i u flaše sipaju vodu, a zatim je piju – piše Faktor.

– Sažalile su se na taj prizor, te su odmah uzele novac iz svojih kasica i otišle da kupe slatkiše, slane grickalice i sokove. Postavile su sto uz cestu koja je veoma prometna i to je put kojim često prolaze migranti – priča Emira.

Kaže da ove dvije dobre djevojčice osim osvježenja migrantima udjeljuju i osmijeh.

Sretne su, kažu, jer mogu pomoći.

– Komšije, čim su vidjeli njih dvije, počeli su da donose slatkiše, voće. Žele i oni da pomognu. Prošlo je nekoliko grupa migranata, svratili su, uzeli ponešto sa stola, zahvalili se djevojčicama, a neki su im dali i nešto novca, u znak zahvale – kaže Emira.

Ističe da je i ona, kao i porodice Zec i Merdžanić, veoma ponosna na svoje djevojčice koje su same našle način da pomognu onima kojima je pomoć potrebna.

– Naše su duše pune, nije samo što su to naše djevojčice, već nam je drago što iako još veoma mlade imaju osjećaj za druge ljude, znaju da ako mogu, trebaju pružiti pomoć i što odrastaju u dobre ljude – zaključuje Emira Zec.

Previous Bošnjak Izet Rastoder preuzeo slovensku aviokompaniju u stečaju ‘Adria Airways’
Next Amel Tuka i Larisa Cerić sportisti godine u Bosni i Hercegovini

You might also like

NAŠI DANI

Bećirović: Garant opstanka Bosne i Hercegovine su njeni patrioti, a ne Srbija i njene sluge Ivanić i Dodik

-Vladajući političari ne bi smjeli ćutati kada se državi Bosni i Hercegovini poturaju opake i perfidne teze. Mladen Ivanić je jučer izjavio: „Neće doći do otcjepljenja Republike Srpske (…) Srbija

NAŠI DANI

Korićanske stijene: 200 ruža u znak sjećanja na ubijene logoraše

Na Korićanskim stijenama (planina Vlašić, općina Kneževo – Skender Vakuf), lokalitetu gdje je 21. augusta 1992. godine strijeljano najmanje 200 logoraša koji su prethodno bili zatočeni u prijedorskim logorima, danas je

NAŠI DANI

Bihać i Sarajevo bit će povezani talgo vozom u prvoj polovini 2018. godine

Premijer Unsko – sanskog kantona Husein Rošić razgovarao je sa generalnim direktorom Željeznica Federacije BiH Enisom Džafićem o projektu elektrifikacije pruge Bihać – Sarajevo i izgradnji neophodnih perona. Kako prenose