Kompanija “Propeller” traži inženjere informatike bez dana radnog iskustva

Kompanija “Propeller” traži inženjere informatike bez dana radnog iskustva

Kompanija “Propeller” radi na razvoju informatičkih rješenja za međunarodno tržište, ponajviše ono u Skandinaviji, nešto manje od tri godine. U središte pažnje javnosti su došli kao primjer investicije članova bosanske dijaspore u IT sektor u Bosni i Hercegovini, a sada su odlučili napraviti još jedan iskorak, te kroz kampanju “The Next Three” zaposliti informatičke inženjere bez dana radnog iskustva.

“Naša kompanija je i dalje relativno nova, postojimo od juna 2017. godine, ali mogu reći da svakim danom sve više rastemo, iz mjeseca u mjesec otvaramo nova radna mjesta. Postali smo poželjan poslodovac u IT sektoru, jer nudimo sigurne i trajne poslove, a veliku pažnju posvećujemo daljnjem profesionalnom rastu naših kadrova”, kazao je Edin Ahmetspahić, direktor kompanije “Propeller”.

“Propeller” kao inovacijska kuća stoji na dvije noge – razvitku software rješenja za klijente i razvijanju rješenja koje žele samostalno plasirati na domaće i strana tržišta.

”Kroz naš rad smo većinom zapošljavali kadar sa više godina iskustva, ali sada želimo da napravimo iskorak prema osobama sa manje iskustva, ali sa odličnim rezultatima sa bosansko-hercegovačkih univerziteta. U ovom krugu zapošljavanja nam je važnije da osobe imaju visoke ambicije nego formalno iskustvo” ističe Ahmetspahić.

Produkti koje su razvili od početka ili čiji su bili ključni dio razvoja danas imaju više od 170 000 korisnika i koristi ih više od 15 000 firmi u četri skandinavske zemlje.

”Naš tim je stekao veliko iskustvo kroz rad na velikim globalnim projektima, te žele nastaviti sa jačanjem referenci, i ovo znanje želimo podijeliti sa mladim informatičarima i informatičarkama iz BiH. U saradnji sa USAID Projektom “Diaspora Invest” ohrabrujemo mlade programere da se uključe, steknu važno prvo iskustvo te budu dijelom kolektiva koji radi izravno sa globalnim tržištem”, dodaje Ahmetspahić.

“Kada razgovarate sa klijentima, potrebno je, prije svega, prepoznati njihove potrebe, ali i naše sposobnosti  da to napravimo. Kada prihvatimo projekat istražujemo moguća rješenja, radimo ispitivanje krajnjih korisnika, te onda započinjemo razvoj. I konačno, nakon realizacije rješenja, mi pomažemo i u marketingu i promociju proizvoda. To je neki put kojim i idemo, a vjerujem da novi zaposlenici mogu dati svoj doprinos cijelom procesu.”, zaključuje Ahmetspahić.

Prijave za ”The Next Three” su otvorene na web-stranici Propellera, s ciljem da timu priključe tri nove osobe, bez radnog iskustva, ali koje su završile ili su pri kraju završetka višeg obrazovanja. Tehnologije sa kojima će imati priliku da rade su razvoj app-ova (native iOS / Android), Java, .NET i JS.

Više detalja na https://propeller.ba/next3

Previous Limene autogaraže iz Cazina žele svi u Bosni i susjednim zemljama
Next Sidran: Naš čovjek ne umije poštovati onoga koga se ne boji

You might also like

Ekonomija/Biznis

Maglaj: Uskoro počinje sa radom njemačka firma za proizvodnju automobilskih ABS senzora

Bez obzira na još uvijek aktuelan problem sa korona virusom u Bosni i Hercegovini i svijetu u narednom periodu u Maglaju počinje sa radom njemačka firma GST ( German Sensor

MADE IN BOSNIA-387

Jedna od najvećih plantaža u Evropi: Živinice postaju centar za proizvodnju borovnica

U toku je sadnja borovnica u živiničkom naselju Dubrave, gdje se gradi jedna od najvećih evropskih plantaža ove vrste, u vlasništvu njemačke kompanije ˝Elisa Berry˝. Lokalna zajednica sa radošću je

NAUKA I TEHNOLOGIJA

Seul: Pet medalja za bosanske inovatorke

Medaljama je nagrađeno svih pet inovacija koje su članice Asocijacije inovatora Bosne i Hercegovine predstavile na 24. Seulskoj međunarodnoj izložbi radova inovatorki, završenoj sinoć. Dvije zlatne medalje pripale su sestrama