Mladi bosanski fudbaler Ajdin Hasić zvanično član turskog Bešiktaša

Mladi bosanski fudbaler Ajdin Hasić zvanično član turskog Bešiktaša

Mladi bosanskohercegovački fudbaler Ajdin Hasić, koji je od početka sezone u ekipi Bešiktaša, zvanično je postao član turskog prvoligaša, s kojim je potpisao ugovor na 4,5 godina.

U saopćenju iz istanbulskih “crno-bijelih” navedeno je kako je s Hasićem (18) potpisan ugovor koji ga za ovaj klub veže do ljeta 2024. godine.

“Prema dogovoru koji je sklopio prethodni upravni odbor, ukupna naknada koja će biti isplaćena igraču iznosila je 3, 37 miliona eura. Nakon pregovora s fudbalerom i njegovom porodicom, ovaj ugovor je smanje na 2,47 miliona eura”, navedeno je u saopćenju.

Čelni ljudi Bešiktaša zahvalili su Hasiću i njegovoj porodici na pozitivnom i konstruktivnom pristupu u razgovorima, a fudbaleru su poželili uspjeh u redovima Bešiktaša.

Ovaj krilni igrač prošao je sve omladinske selekcije naše zemlje. Ukoliko se talentovani Hasić nametne u turskom klubu ne sumnjamo da će dobiti priliku i u A reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

Previous Općina Ilidža: Telefonske dopune po 15 KM za 650 migranata
Next Bosanski naučnici objavili istraživanje u najstarijem američkom naučnom časopisu

You might also like

SPORT

Hajrović: Prosinečki radi svoj posao kako treba, Bosna i Hercegovina će pobijediti u Beču

  Izet Hajrović, jedan od najboljih fudbalera Dinama, sa kojim je u četvrtak protiv Spartaka Trnave ostvario historijsku pobjedu (3:1), ističe kako mu je uz dobru fizičku spremu najvažniji timski

SPORT

Tuka i zlatni košarkaši na poštanskim markama

Povodom 9. oktobra – Svjetskog dana pošte JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo izdalo je dvije poštanske marke – marku u čast zlatnoj Košarkaškoj kadetskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine i marku

SPORT

Pobjeda bosanskih odbojkaša na početku Paraolimpijskih igara u Tokiju

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci pobjedom je otvorila odbojkaški turnir na Paraolimpijskim igrama u Tokiju! Naši odbojkaši savladali su Egipat – 3:0 (25:23, 25:22, 25:15). Naredni meč bosanski