Piletina ‘Madi’ i na tržištu Švedske

Piletina ‘Madi’ i na tržištu Švedske

U septembru 2019. godine kompanija MADI d.o.o. realizovala prvi izvoz pilećeg mesa u Evropsku uniju i to na tržište Njemačke. Švedska je novo tržište koje smo otvorili u posljednjih nekoliko mjeseci – navode iz ove tešanjske firme.


„PLIVIT TRADE“ iz Švedske je ekskluzivni zastupnik poznatih regionalnih brendova sa Balkana i distributerska kompanija koja već 24 godine uspješno snabdijeva skandinavsko tržište prehrambenim proizvodima s Balkana.
Skandinavsko tržište je vrlo zahtjevno izvozno tržište kako po pitanju zdravstvene ispravnosti tako i po pitanju ambalaže, načina pakovanja, pa i same težine nekog proizvoda.


„Zadovoljni smo realizacijom izvoza na ovo zahtjevno tržište gdje imamo priliku da potvrdimo našu izvrsnost. Također, ovom prilikom želim da se zahvalim i gospodinu Golaliću, direktoru kompanije PLIVIT, koji je uložio velike napore u ovo tržište kako bi kranjim kupcima približio sve prednosti proizvoda koji dolaze iz naše regije i na taj način stvorio potrošačku naviku. Također, vrlo sam zadovoljan što smo u prilici pozitivno reagovati na višestruke upite koje smo imali sa ovog tržišta a vazano za dostupnost našeg brenda u skandinavskim zemljama“ – izjavio je direktor kompanije MADI, gdin.Jabandžić Maid.


Kompanija MADI je izvozno orjentisana na tržišta: Crne Gore, Makedonije, Srbije, Njemačke i od danas na tržište Švedske.

Previous Zemaljski muzej Bosne i Hercegovine obilježava 132. godišnjicu: Besplatni sadržaji za brojne posjetioce
Next Svjetska nagrada za nastavnicu iz Bosne i Hercegovine

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Peradarstvo u Bosni i Hercegovini ima veliki potencijal

Među najvećim izazovima savremenog svijeta je kako osigurati dovoljnu količinu energije i hrane. Kada je riječ o proizvodnji hrane u Bosni i Hercegovini, jedna od najbrže rastućih grana je živinarstvo.

MADE IN BOSNIA-387

Sestre Ahmetović za šest mjeseci razvile proizvodnju i prodaju torbi: ‘Mi smo dokaz da se rezultati mogu postići uz dovoljno zalaganja’

Da je osim ideje za biznis potrebna i hrabrost potvrđuje priča dvije sestre Semine i Anite Ahmetović koje su za samo šest mjeseci uspjele razviti proizvodnju i prodaju modernih ženskih torbi

Ekonomija/Biznis

BH Telecom planira višemilionska ulaganja u BH TechLab platformu

Generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman čestitao je 17. maj, Svjetski dan telekomunikacija i informacijskog društva, zahvalio je korisnicima usluga BH Telecoma zbog kojih se ubrzano radi na digitalnoj tranformaciji