U FBiH 530.000 uposlenih, najveća brojka od postojanja FBiH

U FBiH 530.000 uposlenih, najveća brojka od postojanja FBiH

Zamjenica premijera FBiH i Federalna ministrica financija Jelka Milićević danas je na press konferenciji, nakon sjednice Vlade FBiH, izjavila da su vidljivi rezultati provedbe Reformske agende, kao što su isplata prvih mirovina s jedinstvenog računa Trezora i unaprjeđenje poslovnog okruženja.

Osvrnula se i na činjenicu da je u ovom trenutku u Federaciji Bosne i Hercegovine 530.000 uposlenih, što je najveća brojka od postojanja FBiH, to jest „najveća brojka ljudi koji imaju radni odnos i na koje se plaćaju porezi i doprinosi“.
 
– Taj broj zaposlenih koji se povećavao u protekle četiri godine, rekla bih da je bio zaslužan što se stabilizirao i Fond PIO. Kada smo mi došli, on je bio u dubiozi, zatekli smo deficit. Sve što je kasnije rađeno u FBiH, rađeno je na dodatnom upošljavanju. Osigurali smo 50 miliona KM za prvo zapošljavanje i samozapošljavanje – rekla je Milićević.

Previous S 19 godina napustila je SAD i vratila se u Bosnu; danas je direktorica šampiona države u fudbalu
Next Fining d.o.o. Gračanica povećao izvoz dizalica za čak 50%

You might also like

Ekonomija/Biznis

Zadruga Tarevci iz Modriče osigurala izvoz 300 tona suhe šljive

  Opšta poljoprivredna zadruga Tarevci iz Modriče osigurala izvoz za 300 tona suhe šljive na prostor Republike Turske U sjedištu Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata održan

NAŠI LJUDI

Kako je Mostarac postao poznati svjetski biznismen

Tridesetsedmogodišnji Mostarac Kenan Husković rodni grad je sa roditeljima napustio 1991. godine. Put ih je odveo u Sloveniju, gdje je završio osnovno obrazovanje i započeo srednje, koje je potom nastavio

Ekonomija/Biznis

Hifa-Oil terminali u Prijedoru uz Zenicu postaju snažno energetsko čvorište u Bosni i Hercegovini

Kompanija Hifa-Oil 2020. godine odlučila se na preuzimanje prijedorskog „Energopetrola“ i kupovinu Terminala u Brezičanima kod Prijedora. Prije kupovine ovi terminali nisu korišteni te nikad ranije nisu stavljeni u funkciju.