Bihać – Obilježavanje slamanja neprijateljske „Februarske ofanzive“

Bihać – Obilježavanje slamanja neprijateljske „Februarske ofanzive“

6. februara 1994. godine počela je jedna od najžešćih ofanziva agresora na Bihaćki okrug, koja je trajala do marta iste godine, izvještaca rtvusk.

Jučer je u Kulturnom centru u Bihaću, u organizaciji kantonalnog Ministarstva za pitanja boraca i ratnih vojnih invalida i Udruženja „Hasin vrh“ održan sat historije a u okvirima tradicionalnog obilježavanja slamanja neprijateljske „Februarske ofanzive“ iz ratne 1994. godine.

6. februara 1994. godine počela je jedna od najžešćih ofanziva agresora na Bihaćki okrug, koja je trajala do marta iste godine. Cilj agresora bio je protjerivanje snaga Petog korpusa Armije RBiH sa  Grabeškog i Grmuško-srbljanskog platoa, ulazak u kanjon Une, zauzimanje Hidroelektrane „Kostela“ i presijecanje komunikacije Bihać-Cazin. Podršku agresoru u tim ratnim danima dala  je i Narodna odbrana tzv. Autonomne pokrajine “Zapadna Bosna” na čijem čelu se nalazio osuđeni ratni zločinac Fikret Abdić.

Obilježavanje slamanja neprijateljske „Februarske ofanzive“ započelo je jučerašnjim satom historije, a bit će nastavljeno u subotu prigodnim aktivnostima na Hasinom vrhu.

Previous Potpisani ugovori sa 238 poslodavaca iz Sarajeva, posao dobija 645 osoba (VIDEO)
Next Živio u Francuskoj, studirao u Britaniji: Život u Bosni i Hercegovini ima mnogo prednosti

You might also like

NAŠI DANI

Crnadak: RS je doživjela još jedan šamar na međunarodnoj sceni

  Šef bosanskohercegovačke diplomatije Igor Crnadak smatra da su, dovođenjem pripadnika Srbske časti u Banju Luku, njihovom šetnjom kroz grad, te fotografisanjem u sali Narodne skupštine RS-a, počinjene dvije štete.

AGRESIJA|GENOCID|ZLOČINI

Šest uhapšenih zbog masakra 60 Bošnjaka u mjestu Zaklopača u istočnoj Bosni

Šestorica pripadnika ratnog sastava vojske i policije bosanskih Srba uhapšena su u utorak pod sumnjom da su na području istočne Bosne počinili ratne zločine uključujući ubistva brojnih civlila među kojima je

NAŠI DANI

Kako je Srbija pogazila svoju antifašističku tradiciju

Piše: Tomislav Marković Da Aleksandar Vulin ne postoji, ne bi ga trebalo izmišljati. Iz prostog razloga što su pravila koja važe za fikciju znatno strožija od onih koja vladaju u