Hercegovina: Šesto dijete bračnog para Mulać

Hercegovina: Šesto dijete bračnog para Mulać

Na inicijativu mjesnog imama u Potocima Ammar ef. Čopelja pomoćnik glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice (IZ) Mostar Kenan ef. Ovčina i rukovodilac medžlisovog Odjela za brak i porodicu mualima Fatima Puce danas su posjetili porodicu Mulać u bjelopoljskom naselju Željuša.

Posjeta je upriličena povodom rođenja šestog djeteta mladog bračnog para Mulać. „Uz snažnu moralnu podršku i simbolične novčane poklone namjera nam je da ohrabrimo ovu mladu porodicu u njihovim željama i zalaganjima kako bi imali što sretniji i berićetniji život. Medžlis IZ-e Mostar i na ovaj način potvrđuje opredijeljenost koliko podržava instituciju braka“, kazao je ef. Ovčina. On je istakao da je ovo prvi službeni kontakt Medžlisa IZ-e Mostar i da će im uvijek kada se za to ukaže potreba i prilika biti od pomoći.

Hair dovu u povodu rođenje šestog djeteta u porodici Mulać uputila je i mualima Fatima Puce izrazivši nadu kako će djeca svojim roditeljima biti radost srca i duše. „Ovo je jedna čvrsta i stabilna porodica koja može biti primjer svima nama kako treba držati porodicu na okupu i kako se oslanjati na Uzvišenog Allaha dž.š.“, istakla je Puce.  

Bračni par Mulać, trideset-devetogodišnji Zulfo i trideset-trogodišnja Firdevsa, zapravo imaju dvije adrese, jednu u Željuši zbog potrebe da im djeca pohađaju Osnovnu školu u Potocima i drugu i selu Mulaći, smještenom na  obroncima Žegulje, opština Berkovići, gdje imaju malu farmu krava.

Zulfo je nakon puno promijenjenih, potplaćenih ili loše plaćenih poslova odlučio obnoviti porodično imanje i zanoviti ga. Kaže da mu je tako lakše organizirati život, iako je porodica s vremena na vrijeme odvojena. O školarcima dok su njihovi babo i mama u Mulaćima brigu vodi njihova nena Munevera i njihove tetke. Jednomjesečni Jusuf svoje prve dane života provodi sa roditeljima u Mulaćima. Sva njihova djeca su, pored toga što su dobri učenici u školi, i redovni polaznici mektebske nastave – navode iz  Medžlisa IZ-e Mostar.

Previous Nastup bosanskih kompanija na sajmu „BIOFACH“ - najvećem svjetskom sajmu organskih proizvoda
Next Živjeli smo vani, ali vjerujemo da ovdje možemo sami sebi izgraditi jedan drugačiji život

You might also like

ŽIVOT

Mjesec posta najdraži gost u domu najstarije Gornjotuzlanke: Sajma Hadžiselimović ispostila je 85 ramazana

Najstarija stanovnica Gornje Tuzle je Sajma Hadžiselimović (93), koja se od svoje sedme godine raduje ramazanima i posti svake godine. Ispostila je 85 ramazana, a tako je i ovih dana,

ŽIVOT

Hrabri dječak koji je dobio bitku za život: Meho Beton se nakon 20 mjeseci vratio u školu

Sada je svima, roditeljima Nedimu i Albinki Šabić, sestri Jasmini, spasitelju Osmanu Adžemoviću, komšijama, učenicima, ljekarima, onima koji su pomogli, kristalno jasno, 13-godišnji Mehmed Šabić Meho Beton dobio je najvažniju

ŽIVOT

Novi život u Ketenovićima kod Knežine: Rođeno prvo povratničko dijete u sokolačkoj regiji

  Melisa (28) i Elvis Hamzić (30) iz sela Ketenovići u Knežini kod Sokoca krajem oktobra postali su roditelji bebe Lejle, prve povratničke bebe na ovom području, javlja Anadolu Agency