Halilović: Sastanak “srpskih vođa” u Beogradu je komičan i istovremeno žalostan

Halilović: Sastanak “srpskih vođa” u Beogradu je komičan i istovremeno žalostan

Srbija koju su vodili Slobodan Milošević i Aleksandar Vučić, proizveli su sukobe i ratove u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Kosovu, sukobe sa Crnogorcima, nasilje nad Vojvođanima… podsjeća general ARBiH Sefer Halilović.

Nakon četiri rata koja su pokrenuli, i dalje ne mogu da se pomire da ne mogu, na račun tuđih država, graditi svoju “Veliku Srbiju”. Jednostavno, niko neće dati svoju zemlju da bi se Srbija širila.

Današnji sastanak “srpskih vođa” u Beogradu je komičan i istovremeno žalostan: jer nakon svih izgubljenih ratova i poraza na svim tačkama bivše SFRJ, oni ne razumiju da su njihove prijetnje bilo kojoj opštini, a kamoli državi, jednostavno smiješne.

Vučić, Dodik, Dačić…i čitava plejada srbijanskih zvaničnika i prije dvije godine, tako i danas, pokušavaju da “demokratski” otmu pola Bosne i Hercegovine a kada im se suprostavite, tada kažu “vidite oni su za rat”.

Prije dvije i tri godine Vučić, Dodik, Dačić, Vulin…svi redom reagovali su na moje izjave da bh. entitet “RS” ne može ići iz BiH te da, ako do takvog pokušaja dođe, građani naše države to neće dopustiti. Danas ista ekipa, radi istu stvar i jedva čekaju da im neko zaprijeti.

Nećemo im prijetiti. Nemamo kome. To su mizerni ostaci Miloševićevog režima koji, nakon što su unesrećili srpski i sve druge narode, prijete iz zemlje koja jedva preživljava. Smiješno.

Pozdrav našoj domovini Bosni i Hercegovini.

Previous Pezer prvak Balkana, treći put uzastopno!
Next Trojica demobilisanih boraca iz Maglaja: Mi smo primjer ljudi ponosnih na sebe (Video)

You might also like

NAŠI DANI

U Kongresu SAD saslušanje o Balkanu: Probosanski stavovi i preporuke novom predsjedniku

U Komitetu za vanjske poslove Predstavničkog doma Kongresa SAD u toku je saslušanje na kojem učestvuju stručnjaci za Zapadni Balkan. Oni daju prepruke budućnoj administraciji, koju će predvoditi Džo Bajden

NAŠI LJUDI

‘Ovo što smo stvorili ovdje, teško da bi bilo gdje u svijetu’

Travnik je manifestacijom pod nazivom Dani dijaspore, odlučio pokrenuti promjene. Onima koji su stigli na odmor, dane u rodnom gradu uljepšaće zajedničkim projektima iz kulture, a za one koje zanima

NAŠI DANI

Seid Ožeković traži da mu RS vrati skoro kompletan prostor sadašnjeg Nacionalnog parka Sutjeska s Tjentištem

Seid Ožegović traži od vlasti Republike Srpske da mu vrati 1.860 dunuma zemlje, odnosno gotovo kompletan Nacionalni park Sutjeska, uključujući i dio Maglića, koju su komunističke vlasti tadašnje Narodne Republike