Halilović: Sastanak “srpskih vođa” u Beogradu je komičan i istovremeno žalostan

Halilović: Sastanak “srpskih vođa” u Beogradu je komičan i istovremeno žalostan

Srbija koju su vodili Slobodan Milošević i Aleksandar Vučić, proizveli su sukobe i ratove u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Kosovu, sukobe sa Crnogorcima, nasilje nad Vojvođanima… podsjeća general ARBiH Sefer Halilović.

Nakon četiri rata koja su pokrenuli, i dalje ne mogu da se pomire da ne mogu, na račun tuđih država, graditi svoju “Veliku Srbiju”. Jednostavno, niko neće dati svoju zemlju da bi se Srbija širila.

Današnji sastanak “srpskih vođa” u Beogradu je komičan i istovremeno žalostan: jer nakon svih izgubljenih ratova i poraza na svim tačkama bivše SFRJ, oni ne razumiju da su njihove prijetnje bilo kojoj opštini, a kamoli državi, jednostavno smiješne.

Vučić, Dodik, Dačić…i čitava plejada srbijanskih zvaničnika i prije dvije godine, tako i danas, pokušavaju da “demokratski” otmu pola Bosne i Hercegovine a kada im se suprostavite, tada kažu “vidite oni su za rat”.

Prije dvije i tri godine Vučić, Dodik, Dačić, Vulin…svi redom reagovali su na moje izjave da bh. entitet “RS” ne može ići iz BiH te da, ako do takvog pokušaja dođe, građani naše države to neće dopustiti. Danas ista ekipa, radi istu stvar i jedva čekaju da im neko zaprijeti.

Nećemo im prijetiti. Nemamo kome. To su mizerni ostaci Miloševićevog režima koji, nakon što su unesrećili srpski i sve druge narode, prijete iz zemlje koja jedva preživljava. Smiješno.

Pozdrav našoj domovini Bosni i Hercegovini.

Previous Pezer prvak Balkana, treći put uzastopno!
Next Trojica demobilisanih boraca iz Maglaja: Mi smo primjer ljudi ponosnih na sebe (Video)

You might also like

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Višegrad – U Drinu spušteno 3.000 ruža za 3.000 ubijenih Bošnjaka

Na mostu Mehmed-paše Sokolovića u Višegradu i nekadašnjoj Pionirskoj ulici i naselju Bikavac danas je obilježena 27. godišnjica zločina nad Bošnjacima iz ovog grada. Program na mjestima najmasovnijih stradanja Višegrađana

NAŠI DANI

Mostar: Frizerski i kozmetički saloni ponovo rade, otvorene i radnje u Starom gradu

Epidemija koronavirusa u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, u Bosni i Hercegovini, stavljena je pod kontrolu. Posljednjih dana broj novozaraženih je minoran, pa je još tokom prošle sedmice Krizni štab Civilne zaštite donio

NAŠI DANI

Komšić poručio Brnabić: Granice Bosne i Hercegovine neupitne, prestanite se poigravati

  Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić reagirao je danas na izjavu premijerke Republike Srbije Ane Brnabić koja je, govoreći o ukidanju granice između Albanije i Kosova, kazala da