U decembru pozitivan prirodni priraštaj u 4 kantona

U decembru pozitivan prirodni priraštaj u 4 kantona

U Federaciji Bosne i Hercegovine u posljednjem mjesecu 2019. registrovano 1.599 živorođenih , dok je 1.749 umrlih – podaci su Federalnog zavoda za statistiku.

Iako je negativan prirodni priraštaj na nivou entiteta, ipak neki kantoni bilježe veći natalitet od mortaliteta.

Za razliku od mjeseca novembra, kada je pozitivan prirodni priraštaj zabilježen samo u Zapadnohercegovačkom kantonu, u decembru mjesecu natalitet je bio veći u ukupno četiri kantona.

Tako pozitivnu stopu nataliteta bilježi ponovo Zapadnohrcegovački kanton (85:66), Sarajevski (396:375), Zeničko-dobojski (274:270), te nakon dužeg vremena i Srednjobosanski (228:219).

(MiruhBosne)

Previous Povećan prinos južnog voća
Next Gradačački TMD Group gradi novu fabriku

You might also like

NAŠI DANI

SJEĆANJE NA GENOCID: Fotografija iz Potočara među najboljim fotografijama po izboru britanskog Guardiana

Urednici fotografije britanskog Guardiana uvrstili su fotografiju iz Memorijalnog centra u Potočarima među vrhunske fotografije dana iz cijelog svijeta, zajedno sa fotografijom pristalica srušenog tajlandskog premijera Yingluka ili fotografijom čoveka koji nosi

NAŠI DANI

”Sistem javnih bicikala” od mjeseca maja u Sarajevu

Nextbike sistem javnih bicikala dolazi u maju. Sam sistem podrazumijeva postavljanje 6 terminala na atraktivnim lokacijama u gradu. Sistem će imati ukupno 50 bicikala koji će biti na raspolaganju svim

NAŠI DANI

VP: VOJVODINA TREBA DA BUDE REPUBLIKA

Vojvođanska autonomnost svedena na nivo ponižavanja. Aktivisti Vojvođanske partije (VP) organizovali su danas performans na Petrovaradinskoj tvrđavi performans “Vojvodina republika”, kojim su željeli da ukažu na ustavno-pravnu neodrživost položaja Vojvodine.