U decembru pozitivan prirodni priraštaj u 4 kantona

U decembru pozitivan prirodni priraštaj u 4 kantona

U Federaciji Bosne i Hercegovine u posljednjem mjesecu 2019. registrovano 1.599 živorođenih , dok je 1.749 umrlih – podaci su Federalnog zavoda za statistiku.

Iako je negativan prirodni priraštaj na nivou entiteta, ipak neki kantoni bilježe veći natalitet od mortaliteta.

Za razliku od mjeseca novembra, kada je pozitivan prirodni priraštaj zabilježen samo u Zapadnohercegovačkom kantonu, u decembru mjesecu natalitet je bio veći u ukupno četiri kantona.

Tako pozitivnu stopu nataliteta bilježi ponovo Zapadnohrcegovački kanton (85:66), Sarajevski (396:375), Zeničko-dobojski (274:270), te nakon dužeg vremena i Srednjobosanski (228:219).

(MiruhBosne)

Previous Povećan prinos južnog voća
Next Gradačački TMD Group gradi novu fabriku

You might also like

NAŠI DANI

Tetka Zilha – jedna dobra duša, žena koja je bila široke ruke i velikog srca, žena koja je bila džomet

Jutros je preselila Tetka Zilha, velika humanitarka i žena koja je bila podrška i pomoć svim nemoćnim, gladnim i bolesnim stanovnicima ovog grada i zasigurno jedan od simbola Starog Grada.

NAŠI DANI

Banjaluka: Prikupljanje pomoći porodici Dodik

Na trgu Krajine mladi opozicionih stranaka organizovali su prikupljanje pomoći za porodicu Dodik. Mladi stranaka opozicije u Banjaluci su organizovali prikupljanje pomoći za porodicu Dodik. Povod je govor Milorada Dodika

NAŠI DANI

Dobrodošli u ‘Otvoreni Balkan’ – u Srbiji rehabilitovan četnički koljač Nikola Kalabić

Nekadašnji komandant Gorske garde Jugoslovenske vojske u otadžbini Nikola Kalabić pravosnažno je rehabilitovan, nije sarađivao sa okupatorom, objavljeno je na sajtu Apelacionog suda u Beogradu. Nova.rs sve opisuje naslovom ‘Teška