Gradačački TMD Group gradi novu fabriku

Gradačački TMD Group gradi novu fabriku

Jedna od najvećih bosanskohercegovačkih kompanija, TMD Group Gradačac, počinje izgradnju nove fabrike. Ceremonija svečanog polaganja kamena temeljca nove tvornice TMD motor components u Gradačacu održat će se 21. februara.

Ovu informaciju za BiznisInfo je potvrdio Adem Hanić, predsjednik Uprave TMD Group.

Kako je kazao, u novoj fabrici će se proizvoditi dijelovi za automobilsku industriju, isti proizvodni program koji kompanija proizvodi u ostalim fabrikama u Gradačcu.

– Ova investicija je tek početak projekta koji je planiran za 2021. godinu u Gradačcu. Investicija u objekat koji se otvara u petak iznosi oko 3 miliona KM, a o ukupnoj vrijednosti investicije još je rano govoriti – kazao je Hanić.

Cjelokupan projekat još nije definisan i u zavisnosti od opreme koja će se instalirati i svega ostalog, tek tada kada zaokruže cijeli projekat znat će i vrijednost kompletne investicije.

– Još ne znamo ni tačan broj zaposlenih, no izvjesno je da u svakom slučaju to neće biti ispod 100 – kazao je Hanić za BiznisInfo.

TMD je jedan od najvećih bosanskohercegovačkih izvoznika koji se konstatno širi.

U septembru 2018. otvorili su novi pogon u Gradačcu u koji je uloženo preko pet miliona eura. Sva proizvodnja iz tog pogona namijenjena je automobilskoj industriji i sve ide u izvoz.

-TMD Group Gradačac ima fabrike u Gradačcu, Sarajevu i Brčkom. Specijalizovan je za proizvodnju vanjskih i unutrašnjih prstenova za automobilske ležajeve.

Radi za najveće svjetske kompanije kada je u pitanju proizvodnja komponenti za automobilsku industriju. Među njima su Schaefller, SKF i NTN/ SNR.

TMD grupacija gradi i fabriku u Hrvatskoj, u Općini Babina Greda. Proizvodni program biće isti kao onaj na kojem TMD već radi u svojim fabrikama u Bosni i Hercegovini.

Previous U decembru pozitivan prirodni priraštaj u 4 kantona
Next Studenti sarajevskog ETF-a napravili prvog bosanskog humanoidnog robota

You might also like

Ekonomija/Biznis

Zašto su u Goraždu do 15 sati ulice skoro prazne?! Odgovor će vas iznenaditi…

Piše: Mirna DUHAČEK Gradić u istočnoj Bosni kojeg su mnogi nakon rata nazivali otpisanim, jer je nakon 1.336 dana duge opsade bio u potpunosti uništen, posljednih godina doživljava svojevrsnu renesansu

MADE IN BOSNIA-387

Dita proizvela i isporučila više od 20 tona sredstava za dezinfekciju

Zbog situacije sa virusom COVID-19, povećana je potražnja za dezinfekcionim sredstvima diljem Bosne i Hercegovine, što je uzrokovalo nestašicu na tržištu. Na zahtjev Kantonalne direkcije robnih rezervi Tuzlanskog kantona zaključen

NAŠI DANI

‘Alma Ras’ proizvodi i donira 50.000 zaštitnih maski, uplatili sredstva i za respiratore

U cilju borbe protiv koronavirusa, koji je zahvatio cijeli svijet pa tako i Bosnu i Hercegovinu, jedna kompanija koja se inače, bavi proizvodnjom donjeg rublja i spavaćeg programa, odlučila je