Muzej Kaknja: Povodom Dana nezavisnosti otvorenje izložbe “Bosna u vrijeme Kulina bana”

Muzej Kaknja: Povodom Dana nezavisnosti otvorenje izložbe “Bosna u vrijeme Kulina bana”

Muzej Kaknja u saradnji s Arhivom Federacije BiH, povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, organizuje izložbu “Bosna u vrijeme Kulina Bana”, autora Admira Hadrovića.


Centralni eksponat izložbe je Povelja Kulina bana koja predstavlja temeljni materijalni dokaz historijskog i pravno-političkog postojanja Bosne i Hercegovine.

Otvorenje izložbe je 29.02.2020.godine (subota) u 16:00 sati u Foajeu Doma kulture Kakanj.

U Kaknju će se nizom aktivnosti obilježiti Dan nezavisnosti naše zemlje, među njima je i pohod na kraljevski Bobovac.

Načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo uputio je poziv svim građanima, a posebno onima koji imaju direktnu korist od budžeta, da prisustvuju događajima povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine (1. mart) i Dana Patriotske lige Kakanj (3. mart).

-Poziv upućujem i osnovnim i srednjim školama da organiziraju dolazak djece na ove događaje jer progamske aktivnosti obilježavanja Dana nezavisnosti i Dana Patriotske lige Kakanj najviše i organiziramo zbog mlađih naraštaja kojima ćemo na čuvanje predati našu državu Bosnu i Hercegovinu.

Poziv se odnosi i na sve građane koji Bosnu i Hercegovinu nose u srcu i koji žele da im djeca odrastaju u slobodi koja je izborena u teškim ratnim mukama, navodi se pored ostalog u pozivu.

Previous Doktor Baljić: Kineski državljani negativni na korona virus, nema potrebe za paniku
Next Predavanje akademika Rusmira Mahmutćehajića povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine

You might also like

NAŠI DANI

Nedžad Agić biciklom putuje u Dubrovnik na godišnjicu objave Povelje Kulina bana

  Zeničanin Nedžad Agić sutra će ujutro, u šest sati, drugi put uzastopno svojim biciklom krenuti na oko 320 kilometara dug put do Dubrovnika, a povod je 829. godišnjica objave Povelje

NAŠI DANI

Stari Grad: 212 učenika i studenata potpisalo ugovore o stipendiranju

Načelnik Općine Stari Grad Sarajevo mr. Ibrahim Hadžibajrić potpisao je danas 212 ugovora sa korisnicima stipendija za školsku/akademsku 2019./2020. godinu iz kategorije boračke populacije. Nakon provedene konkursne procedure i obrađenih

NAŠI DANI

Angelina Jolie: Nikada nisam srela više hrabrijih, dostojanstvenijih i otpornijih žena od Majki Srebrenice

  Holivudska glumica Angelina Jolie, koja je više puta širom svijeta govorila o genocidu, te je posjetila Memorijalni centar u Potočarima, ponovo se obratila povodom obilježavanja 23. godišnjice genocida u