Muzej Kaknja: Povodom Dana nezavisnosti otvorenje izložbe “Bosna u vrijeme Kulina bana”

Muzej Kaknja: Povodom Dana nezavisnosti otvorenje izložbe “Bosna u vrijeme Kulina bana”

Muzej Kaknja u saradnji s Arhivom Federacije BiH, povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, organizuje izložbu “Bosna u vrijeme Kulina Bana”, autora Admira Hadrovića.


Centralni eksponat izložbe je Povelja Kulina bana koja predstavlja temeljni materijalni dokaz historijskog i pravno-političkog postojanja Bosne i Hercegovine.

Otvorenje izložbe je 29.02.2020.godine (subota) u 16:00 sati u Foajeu Doma kulture Kakanj.

U Kaknju će se nizom aktivnosti obilježiti Dan nezavisnosti naše zemlje, među njima je i pohod na kraljevski Bobovac.

Načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo uputio je poziv svim građanima, a posebno onima koji imaju direktnu korist od budžeta, da prisustvuju događajima povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine (1. mart) i Dana Patriotske lige Kakanj (3. mart).

-Poziv upućujem i osnovnim i srednjim školama da organiziraju dolazak djece na ove događaje jer progamske aktivnosti obilježavanja Dana nezavisnosti i Dana Patriotske lige Kakanj najviše i organiziramo zbog mlađih naraštaja kojima ćemo na čuvanje predati našu državu Bosnu i Hercegovinu.

Poziv se odnosi i na sve građane koji Bosnu i Hercegovinu nose u srcu i koji žele da im djeca odrastaju u slobodi koja je izborena u teškim ratnim mukama, navodi se pored ostalog u pozivu.

Previous Doktor Baljić: Kineski državljani negativni na korona virus, nema potrebe za paniku
Next Predavanje akademika Rusmira Mahmutćehajića povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine

You might also like

NAŠI DANI

Vispak zaposlio 20-godišnjeg mladića iz Visokog, koji je želio posao kako bi pomogao roditeljima

Najpoznatija bosanskohercegovačka prehrambena kompanija Vispak iz Visokog ponudila je posao 20-godišnjem mladiću iz Visokog, čija je jedina želja bila da pronađe posao, od kojeg će prihranjivati bolesne roditelje i plaćati

NAŠI DANI

FMUP poduzima mjere na vraćanju sigurnosti i održavanju balansa policije

Kako ni do danas Ured visokog predstavnika (OHR) i međunarodna zajednica nisu poduzeli konkretne mjere na sprečavanju uvođenja rezervnog sastava u Republici srpskoj, Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova poduzelo je mjere

NAŠI DANI

Negiranje genocida u Skupštini Srbije i zahvale Mladiću

Vladimir Đukanović, poslanik vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) na svom Tviter nalogu, čestitao je, kako se izrazio “srpskom narodu dan oslobođenja Srebrenice”. “Hvala generalu Ratku Mladiću na briljantno izvedenoj vojničkoj