Hiljadu zastava Bosne i Hercegovine u Brčkom za sve one koji vole ovu državu

Hiljadu zastava Bosne i Hercegovine u Brčkom za sve one koji vole ovu državu

U Statutu Brčko distrikta Bosne i Hercegovine u članu 3, koji se odnosi na zastavu i grb, decidno i nedvosmisleno stoji da „Distrikt nema drugu zastavu i grb osim zastave i grba Bosne i Hercegovine.“.

Dakle, možemo konstatirati da je zastava Bosne i Hercegovine službeno obilježje Brčko distrikta BiH, te da, po zakonu, nijedno drugo obilježje ne može prezentovati Distrikt.

Obzirom da je sve po slovu zakona, te da su ispunjeni svi pravni i drugi uslovi, zastava BiH može nesmetano da se ističe, te kao takva ne bi trebala smetati apsolutno nikome, ironično, niti onima koji predstavljaju ovaj grad i polažu zakletve kako će poštovati sve njegove zakone.

„Hiljadu zastava za Dan nezavisnosti“ je akcija koju sprovodi UG „Stećak“ sa Koordinacijom boračkih udruženja Armije RBiH BD BiH. Ideja je prevashodno, podsjetiti se na značajan historijski datum koji je u značajnoj mjeri odredio budućnost države Bosne i Hercegovine.

Zastave su na društvenim mrežama izazvale mnogo pozitivnih reakcija, a svi su složni u namjeri da se po prvi put, na ovaj način, obilježi Dan nezavisnosti BiH u jedinom bh. Distriktu.

Stoga, u duhu zajedništva svih onih koji ovu državu doživljavaju kao svoju, upriličena je ova simbolična gesta kojom će se obilježiti dvadeset i osma godišnjica nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Autor: Safet Imamović

Izvor: Otisak

Previous Predavanje akademika Rusmira Mahmutćehajića povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine
Next Izetbegović: Vučić izjavom o Banjoj Luci priznao agresiju na Bosnu i Hercegovinu

You might also like

NAŠI DANI

Centar kriminala sa diplomama je u Širokom Brijegu

  Istraživačka priča Žurnala o kupovini diplome Srednje medicinske škole u Sanskom Mostu izazvala je veliku pažnju javnosti kako u Bosni i Hercegovini, tako i u cijelom regionu. Podsjetimo, bez

AGRESIJA|GENOCID|ZLOČINI

Godišnjica ubistva potpredsjednika bosanske vlade Hakije Turajlića

  Članovi porodice, prijatelji i predstavnici Energoinvesta obilježili su 26. godišnjicu smrti istaknutog rukovodioca ove firme Hakije Turajlića. Tadašnji potpredsjednik Vlade Republike Bosne i Hercegovine ubijen je 1993. godine u

NAŠI DANI

Sarajlić podnio ostavku na funkcije u stranci!

Potpredsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) i predsjednik Kadrovske komisije te stranke Asim Sarajlić podnio je još jučer (nedjelja) ostavku na obje funkcije. O ostavci bi se trebalo raspravljati na sjednici