Ukrašavanje Sarajeva povodom Dana nezavisnosti naše zemlje

Ukrašavanje Sarajeva povodom Dana nezavisnosti naše zemlje

Radnici preduzeća Park počeli su u centru glavnog grada Bosne i Hercegovine postavljati državne zastave u postolja koja se nalaze na stubovima javne rasvjete i ukrašavati veće ulice i trgove povodom 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

“Ekipe Parka zadužene za dekorisanje gradskih ulica i trgova od jučer su u ulici Ferhadija, gdje postavljaju sajle na kojima se nalazi na desetine zastava Bosne i Hercegovine. Tako će u narednim danima ova najfrekventnija pješačka zona u glavnom gradu Bosne i Hercegovine biti u prepoznatljivom žuto – plavo-bijelom dekoru”, kazala je Feni stručna saradnica za informisanje KJKP “Park” Aldijana Hamza.

Naglasila je da će danas “isti dekor biti postavljen i u ulici Maršala Tita na potezu od Vječne vatre do Velikog parka”.

I ostale veće ulice u Kantonu Sarajevo bit će okićene državnim zastavama.

“Danas i u petak ekipe Parka u postolja na stubovima javne rasvjete postavit će zastave na svim raskrsnicama u ulicama Maršala Tita od Velikog parka do Marijin dvora, te ulicama Zmaja od Bosne, Džemala Bijedića, u Bulevaru Meše Selimovića, odnosno od centra do naselja Stup, ali i u pravcu grada. Zastave će od petka biti postavljene i na stubove javne rasvjete u ulici Obala Kulina bana, a s posebnom pažnjom bit će okićen i prostor u blizini Vijećnice”, kazala je Hamza.

Državnim i općinskim zastavama ukrašene su i ulice u Vogošći, a ekipe Parka, na zahtjev Općine, na stubove javne rasvjete postavile su zastave u ulicama Jošanička, Spasoja Blagovčanina i Omladinska, te na Kobiljoj glavi.

Previous Bosanski restoran iz St. Louisa u konkurenciji za prestižnu kulinarsku nagradu u SAD
Next U Centralnoj radionici ŽFBiH remontovane prve lokomotive stranih željezničkih operatera

You might also like

NAŠI DANI

Najveća greška Dejtona je instaliranje Republike Srpske

  Dejtonski mirovni sporazum je već na početku imao nedostatke zbog kojih je mogao biti osporen kao međunarodni ugovor, jer jedna od tri ugovorne strane nije imala aktivnu legitimaciju, a

NAŠI DANI

KS -Sufinansiranje zapošljavanja branilaca, doktora, IT programera

  Javna ustanova Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo upriličila je danas potpisivanje ugovora s poslodavcima po programima sufinansiranja zapošljavanja branilaca, doktora medicine i Programu obuke IT programera za poznatog poslodavca. Potpisivanjem

NAŠI DANI

Novi premijer KS! Forto: Ovo će biti najbolja vlada koju ste ikad vidjeli

Ovo će biti najbolja vlada koju ste ikad vidjeli – poručio je Edin Forto iz Naše stranke, mandatar za sastavljanje Vlade Kantona Sarajevo. Forto je potrvrdio koje će to osobe