Rafting turom na Vrbasu obilježen Dan nezavisnosti (VIDEO)

Rafting turom na Vrbasu obilježen Dan nezavisnosti (VIDEO)

Planinari, članovi Gorske službe spašavanja te rafteri iz Jajca i Novog Travnika tradicionalno su, već desetu godinu, rafting turom na Vrbasu obilježili Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Vozilo se oko 3 kilometara od Bravnica do mjesta gdje se na neobičan način spajaju Vrbas i Pliva, jajačkog vodopada, gdje se zavihorila i zastava Bosne i Hercegovine.

Rafting je, osim vježbe članstva i opreme za slučaj nesreća, u kojima ovi ponosni Bosanci pružaju pomoć bez obzira na vremenske uvjete, njihov način obilježavanja praznika domovine kažu, učesnici raftinga, javlja FTV.

Video: Sandro Nuhanović
Previous Hiljade Brčaka na obilježavanju Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine (FOTO)
Next Esad Duraković: DRAGA MOJA DOMOVINO

You might also like

NAŠI DANI

Troje sudija Ustavnog suda BiH u izdvojenom mišljenju napisalo: “Miješanje visokog predstavnika u Opće izbore 2022. je nečuveno”

“Miješanje visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini u Opće izbore koji su održani 2. oktobra 2022. godine je nečuveno. To je jedinstven slučaj”, piše u izdvojenom mišljenju troje sudija Ustavnog

NAŠI DANI

Kurti na komemorativnom skupu povodom 28. godišnjice genocida u Srebrenici: “Srbija još nije kažnjena za genocid u Srebrenici”

Povodom 28. godišnjice genocida u Srebrenici u Historijskom institutu Kosova sinoć je održan komemorativni skup, koji je započeo intoniranjem himne Kosova i minutom tišine za sve srebreničke žrtve. Koorganizatori komemorativnog

NAŠI DANI

NASTAVIT ĆE SE RAZGOVORI S RUSKOM STRANOM O POVELJI KULINA BANA

  Vijeće ministara BiH zadužilo je Ministarstvo vanjskih poslova, koje će posredstvom veleposlanika Bosne i Hercegovine u Ruskoj Federaciji, nastaviti razgovore s nadležnim institucijama ove zemlje u cilju stvaranja mogućnosti