Proizvođač namještaja ‘Sinkro’ planira novih 500 radnih mjesta

Proizvođač namještaja ‘Sinkro’ planira novih 500 radnih mjesta

Nakon što je 2018. godine prešao u ruke kompanije Cotta Collection AG iz Lihtenštajna sarajevski proizvođač namještaja Sinkro d.o.o. bilježi snažan rast.

Prošle je godine kompanija imala jednu od najvećih investicija. Uložili su preko 20 miliona KM u vrhunsku kompjuteriziranu opremu, te unaprijedili procese digitalizacije u procesu proizvodnje.

Pored trenutnih 600 radnika, plan kompanije je da se u naredne dvije godine zaposli još 500 radnika i reinvestira dodatnih šest miliona KM, saznaje Akta.ba.

Omar Kuštrić, direktor Sinkra kazao je kako je Cotta najveća grupacija u proizvodnji namještaja i na evropsko tržište plasiraju oko 30.000 šlepera.

“U tom broju očekuju veliku podršku iz Bosne i Hercegovine. Tako smo prošle godine izvezli 1.500 šlepera na evropsko tržište namještaja, a ove godine planiramo 2.500 šlepera”, istakao je Kuštrić.

Sinkro, kao dio jedne velike porodice proizvođača, ima velike ciljeve pred sobom. Prema njegovim riječima, Sinkro se želi i dalje širiti i razvijati, a u planu nove akvizicije drugih proizvođača u Bosni i Hercegovini.

Sinkro namještaj, pažljivo osmišljen u vlastitom odjelu za razvoj, trenutno se izvozi u 25 zemalja Evrope, a samo neke od velikih svjetskih metropola u kojima možete kupiti njihov namještaj su Pariz, Cirih, Minhen, Brisel, Talin…

Podsjetimo, Cotta Cotta Collection AG, odnosno Sinkro našli su se među deset najznačajnijih investitora u Bosni i Hercegovini u 2019. godini, prema ocjeni Agencije FIPA.


Previous Esad Duraković: DRAGA MOJA DOMOVINO
Next Praznična atmosfera u glavnom gradu naše države (FOTO)

You might also like

Ekonomija/Biznis

Grožđe iz Blagaja u Bingo trgovinama širom zemlje

Sezona je grožđa, breskve, lubenice, te paradajza, kupusa, paprika. Veliki dio ovog, ali i drugog voća i povrća koje se može uzgojiti na našem podneblju, u Bingo trgovine svakodnevno stiže

Ekonomija/Biznis

Ministrica Turković na Qatar Economic Forumu u Dohi

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr Bisera Turković učestvuje danas na drugom Qatar Economic Forumu u Dohi, gdje su se okupili vodeći svjetski, politički,

Ekonomija/Biznis

Bosanski Euro-Asfalt u Hrvatskoj potpisao ugovor vrijedan 220 miliona kuna

  Lučka uprava Rijeka i HŽ Infranstruktura d.o.o. danas su u Rijeci svečano potpisali Ugovor za razvojne projekte u luci Rijeka s odabranim izvođačem radova, konzorcijem koji čine  Kolektor Koling d.o.o., Idrija