Sarajlić podnio ostavku na funkcije u stranci!

Sarajlić podnio ostavku na funkcije u stranci!

Potpredsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) i predsjednik Kadrovske komisije te stranke Asim Sarajlić podnio je još jučer (nedjelja) ostavku na obje funkcije.

O ostavci bi se trebalo raspravljati na sjednici Kolegija stranke, koja je zakazana za utorak. U obrazloženju ostavke Sarajlić je naveo da je cijeli život posvetio odbrani Bosne i Hercegovine, vojnoj i političkoj.

– U toj borbi sam bio na različite načine ranjavan. Ponekad mi se čini da su rane stečene u miru bolnije od onih ratnih. U svakom slučaju, status i ugled prve bošnjačke i bosanskohercegovačke stranke su mi preči od karijere i ličnog statusa – napisao je Sarajlić.

Kazao je da je svjestan svojih grešaka, te da ne traži nikakvo opravdanje za njih. Ipak, naglasio je da je njegov subjektivan odnos u korist kandidature jednog od kandidata za predsjednika Kantonalnog odbora SDA Sarajevo bio iniciran ostrašćenom i masovnom kampanjom protiv generala Fikreta Prevljaka.

– Ta kampanja je obilovala niskim udarcima, uvredama, diskvalifikacijama, ali i manipulacijama koje su čak dovodile u pitanje i ratni angažman generala Prevljaka, naveo je Sarajlić.

Posebno je naglasio da će o svim detaljima koji se odnose na prljavu kampanju tokom izbora u Kantonalnom odboru SDA Sarajevo usmeno upoznati rukovodstvo stranke.

Odluku o ostavci, kako saznajemo, Sarajlić je donio odmah po izbijanju afere, a jučer ju je u pisanoj formi dostavio. Ostavka je uslijedila nakon što je poraženi kandidat za predsjednika Kantonalnog odbora SDA Sarajevo Semir Efendić objavio snimak čiji je Sarajlić akter, a koji je u javnosti izazvao burne reakcije, piše Faktor.

Podsjetimo da je Sarajlić glavni protagonist afere oko kupovine glasova za izbor predsjedavajućeg Kantonalnog odbora SDA Sarajevo. Snimak je objavio načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić na Facebook-u, koji je bio jedan od kandidata za tu poziciju.

Smjenu Sarajlića izričito je tražio i visoki zvaničnik te stranke Aljoša Čmpara. Veliki dio javnost ogorčen je nepotizmom domaćih političara.

Profesor Fakulteta islamskih nauka (FIN) u Sarajevu dr. Ahmet Alibašić istakao je kako ga nije iznenadilo najnovije razotkrivanje korupcije u političkim krugovima.

-Pogodilo me i zabrinulo pokrivanje svega vjerom. Rastužilo me spominjanje moga fakulteta. Radi javnosti i onih koji znaju koliko se dekan i njegovi saradnici trude da se poštuje vladavina prava, želim kazati da mi svoje studente učimo upravo suprotnom ponašanju od onoga koje smo mogli čuti – istako je.

Previous Praznična atmosfera u glavnom gradu naše države (FOTO)
Next 'Bosna da prostiš jedna zemlja imade'

You might also like

NAŠI DANI

Islamska zajednica: Ozbiljno shvatiti prijetnje koje su izrečene u Skupštini RS

-Poruke s jučerašnjeg zasjedanja bosanskohercegovačkog entiteta RS razlog su za zabrinutost i ozbiljna prijetnja miru i ustavnom poretku koja unosi nemir među građane Bosne i Hercegovine, pa tako i članove

NAŠI DANI

Predrag Koraksić Corax: Miloševićevo i Vučićevo vrijeme skoro u dlaku isto

Jedini put kada je Slobodan Milošević imao komentar na moje karikature bilo je to kada je bio sa Ričardom Holbrukom. Pokazao je Holbruku jednu moju karikaturu objavljenu u „Našoj borbi“

NAŠI DANI

Lijepa priča iz Travnika: Pozvani na obični sastanak i saznali da su primljeni u stalni radni odnos

  Kolektivu Bolnice Travnik, sa preko 400 zaposlenih, danas se pridružlo još 14 medicinskih radnika, koji su, kako rekoše, dobili najbolji novogodišnji poklon. Naime nakon višegodišnjeg angažmana, volontiranja i vrijednog