Granična policija: Zbog koruptivnih djela, slobode lišeno pet policijskih službenika

Granična policija: Zbog koruptivnih djela, slobode lišeno pet policijskih službenika

Policijski službenici Centralnog istražnog ureda Granične policije Bosne i Hercegovine, zajedno s policijskim službenicima JPK TU Istok, pod nadzorom tužioca Tužilaštva BiH, a po naredbama Suda BiH, u petak, proveli su aktivnosti na sprečavanju, otkrivanju i dokazivanju, nezakonitih, koruptivnih, radnji počinjenih od policijskih službenika PGP Brod (Bosanski Brod), na Međunarodnom graničnom prelazu Brod, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo primanje dara i drugih oblika koristi.

U toku navedenih aktivnosti, tokom čega su dokumentovana određena koruptivna djela, slobode je lišeno pet osumnjičenih policijskih službenika Granične policije Bosne i Hercegovine, raspoređenih u PGP Brod. Pored pretresa osumnjičenih policijskih službenika GP BiH, pretresaju se i službene prostorije na Međunarodnom graničnom prelazu Brod, koje su koristili osumnjičeni policijski službenici.

U toku pretresa, pronađena je određena količina novca, za koji postoji osnov sumnje da potiče iz izvršenja kaznenog djela.

“Navedene aktivnosti predstavljaju jasno opredjeljenje Granične policije BiH, na čelu s njenim rukovodstvom, da se suprotstavi svim oblicima koruptivnih ponašanja policijskih službenika Granične policije BiH, stoga pozivamo i ohrabrujemo sve građane i putnike da prijave svaki oblik koruptivnog ponašanja koje uoče ili o tome imaju korisna saznanja“, istakao je Zoran Galić, dierektor Granične policije Bosne i Hercegovine.

Zbog provođenja navedenih aktivnosti, određeni vremenski period bio je blokiran promet na MGP Brod, zbog čega su iz Granične policije BiH uputili izvinjenje putnicima koji su se u tom trenutku zatekli na spomenutom graničnom prijelazu.

Izvor: Agencije

Previous Drvna industrija: Pokrivenost uvoza izvozom 322,1 posto
Next Posjetom grobu Gorana Čengića obilježen Dan pravednika

You might also like

NAŠI DANI

Javna rasprava o statusu Sutorine 24. februara

Javna rasprava o pitanju statusa Sutorine održat će se u utorak, 24. februara 2015. godine sa početkom u 10:00 sati u organizaciji Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i

NAŠI DANI

Fra Ivo Marković: ‘Politika herceg-bosne’ ne može uspjeti (VIDEO)

Profesor na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu fra Ivo Marković komentarisao je hrvatsku politiku i politiku HDZ-a prema našoj zemlji – s osvrtom na Čovićev skup u Neumu.. Istakao je da

OTPOR BOSNE

U Travniku obilježena 25. godišnjica savjetovanja komandanata Patriotske lige

Odavanjem počasti poginulim braniocima i okruglim stolom “Mehurići 1992. – 2017.”, u Travniku je danas obilježena 25. godišnjica Savjetovanja regionalnih komandanata Patriotske lige Republike Bosne i Hercegovine. Patriotska liga formirana