Granična policija: Zbog koruptivnih djela, slobode lišeno pet policijskih službenika

Granična policija: Zbog koruptivnih djela, slobode lišeno pet policijskih službenika

Policijski službenici Centralnog istražnog ureda Granične policije Bosne i Hercegovine, zajedno s policijskim službenicima JPK TU Istok, pod nadzorom tužioca Tužilaštva BiH, a po naredbama Suda BiH, u petak, proveli su aktivnosti na sprečavanju, otkrivanju i dokazivanju, nezakonitih, koruptivnih, radnji počinjenih od policijskih službenika PGP Brod (Bosanski Brod), na Međunarodnom graničnom prelazu Brod, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo primanje dara i drugih oblika koristi.

U toku navedenih aktivnosti, tokom čega su dokumentovana određena koruptivna djela, slobode je lišeno pet osumnjičenih policijskih službenika Granične policije Bosne i Hercegovine, raspoređenih u PGP Brod. Pored pretresa osumnjičenih policijskih službenika GP BiH, pretresaju se i službene prostorije na Međunarodnom graničnom prelazu Brod, koje su koristili osumnjičeni policijski službenici.

U toku pretresa, pronađena je određena količina novca, za koji postoji osnov sumnje da potiče iz izvršenja kaznenog djela.

“Navedene aktivnosti predstavljaju jasno opredjeljenje Granične policije BiH, na čelu s njenim rukovodstvom, da se suprotstavi svim oblicima koruptivnih ponašanja policijskih službenika Granične policije BiH, stoga pozivamo i ohrabrujemo sve građane i putnike da prijave svaki oblik koruptivnog ponašanja koje uoče ili o tome imaju korisna saznanja“, istakao je Zoran Galić, dierektor Granične policije Bosne i Hercegovine.

Zbog provođenja navedenih aktivnosti, određeni vremenski period bio je blokiran promet na MGP Brod, zbog čega su iz Granične policije BiH uputili izvinjenje putnicima koji su se u tom trenutku zatekli na spomenutom graničnom prijelazu.

Izvor: Agencije

Previous Drvna industrija: Pokrivenost uvoza izvozom 322,1 posto
Next Posjetom grobu Gorana Čengića obilježen Dan pravednika

You might also like

NAŠI DANI

Džaferović u Bužimu: Želim da iz Unsko-sanskog kantona ubuduće dolaze samo vijesti o napretku

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović otvorio je danas novoizgrađeni Trg Alije Izetbegovića u Bužimu, javlja Anadolu Agency. Osim Džaferovića, svečanosti otvorenja prisustvovali su Fadil Novalić, premijer bh. entiteta

NAŠI DANI

Erdogan bio u cjelodnevnoj posjeti Bosni i Hercegovini (FOTO)

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan otputovao je večeras u Ankaru po okončanju jednodnevne zvanične posjete Bosni i Hercegovini, javlja Anadolu Agency (AA). Turskog predsjednika sa sarajevskog aerodroma ispratio je

NAŠI DANI

Ukidanje akciza na gorivo u trajanju od šest mjeseci; PDV na hranu 5%

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvojio je Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o akcizama u BiH, kojim se ukidaju akcize na naftne derivate u trajanju od šest mjeseci.