Bužim: Firma WOODEN CHAIRS izvozi preko 2000 stolica mjesečno

Bužim: Firma WOODEN CHAIRS izvozi preko 2000 stolica mjesečno

U nekadašnjem pogonu firme Abonus u Bužimu od septembra prošle godine radi 40 radnika koji kao uposlenici talijanske firme WOODEN CHAIRS, proizvode drvene stolice, javlja rtvusk.

Odavde  kao finalni proizvod svakog mjeseca odlazi preko 2000 komada  na tržište Njemačke i Engleske.

Kako bi ovu proizvodnju proširili i na prekookenaska tržišta u Upravi ove firme  pokrenuli su inicijativu kojom žele riještiti pravilo, da ukoliko  trebaju veću količinu, moraju  imati i vlastitu pilanu.

Kako  bi se upoznali sa upravo tim problemom, Bužim su danas posjetili premijer USK Mustafa Ružnić, ministar privrede Nijaz Kadirić i poslanici u Skupštini USK Nisvet Jusić i Agan Bunić.

-Ovo je firma koja izvozi zaista vrhunske proizvode od punog drveta, prije svega stolice. I drago nam je bilo čuti da imaju tržište i u Americi i u Njemačkoj i u drugim zemlama Evropske unije.

Izvoz je nešto što donosi gotov novac u ovu državu i mi svakako trebamo i moramo podržati ovakve projekte – poruka je kantonalnog ministra privrede.

Previous Vlada ZDK - Za boračke stipendije studentima iz Zenice oko 600.000 KM
Next Bosna - jedina cjelovita od svih južnoslavenskih teritorija u Osmanskom carstvu

You might also like

Ekonomija/Biznis

Za bosansko električno vozilo stižu narudžbe iz Njemačke

U godini koja je iza nas, Bosna i Hercegovina se svrstala u listu evropskih zemalja čiji su inženjeri osmislili i finalizirali prvo bosanskohercegovačko električno vozilo. Riječ je o grupi mladih

Ekonomija/Biznis

Uskoro na tržištu voda iz Vareša koju su pili bosanski kraljevi

Vareš, općina udaljena od frekventnih saobraćajnica i razvijenih gradova, ipak privlači sve više turista. Saznali smo da će uskoro na tržište Bosne i Hercegovine i voda s izvorišta u Varešu

Ekonomija/Biznis

Sarajevski aerodrom – spreman za najprometnije ljeto dosad

Očekuje se da će sarajevski aerodrom zabilježiti svoju najprometniju ljetnu sezonu, nadmašivši učinak prije pandemije s nizom novih prijevoznika koji će pokrenuti letove za glavni grad Bosne i Hercegovine. Do