Goraždanski atletičar Zaim Šuman prvak Balkana na 3.000 metara

Goraždanski atletičar Zaim Šuman prvak Balkana na 3.000 metara

Najuspješniji goraždanski atletičar Zaim Šuman sa Master prvenstva Balkana u dvoranskoj atletici koje je proteklog vikenda održano u Srbiji, vratio se kao balkanski prvak na 3.000 metara, osvojivši zlatnu medalju, javlja Fena.

Kao reprezentativac Bosne i Hercegovine Šuman se okitio i srebrnom medaljom u utrci na 1.500 metara, što je dokaz da je taj uspješni sportista još uvijek u sjajnoj formi.

– Nastupio sam za reprezentaciju Bosne i Hercegovine u najjačoj starosnoj kategoriji. Prvi dan je bila utrka na 1.500 metara koja je bila malo taktički brza za mene s obzirom na to da sam taj dan stigao u Beograd i nisam se baš najbolje snašao, ali uspio sam osvojiti srebrnu medalju. Za finalnu utrku na 3.000 metara za koju sam se bolje pripremio i u jakoj konkurenciji uspio osvojiti prvo mjesto – pojašnjava Šuman.

Dodaje da je konkurencija na takmičenju bila izuzetno jaka uz učešće atletičara iz svih zemalja bivše Jugoslavije te Grčke, Turske, Albanije, Rumunije i Bugarske.

– Do zadnjeg trenutka se nije znalo ko će pobijediti i dosta je bilo kandidata za zlatnu medalju, ali sam uspio sa jakim finišom pobijediti, drugoplasirani je reprezentativac Grčke i treći reprezentativac Sjeverne Makedonije. Posebno je na mene ostavila utisak situacija u posljednja tri kruga kada se odlučivalo o poretku. Reprezentativac Srbije je izgubio priključak tako da je onda cijela dvorana navijala za mene i to mi je vjerovatno bio dodatni vjetar u leđa, pa sam uspio osvojiti to prvo mjesto – pojašnjava on.

Navodi da je još nekoliko atletičara iz Bosne i Hercegovine nastupilo u bacačkim disciplinama, te da je posjećenost bila na visokom nivou.

Pred Zaimom Šumanom i klubom na čijem je čelu slijede novi izazovi. Sezona počinje narednog vikenda i Atletski klub Goražde nastupit će na prvenstvu Federacije, ekipnom prvenstvu Bosne i Hercegovine u krosu za sve kategorije u nedjelju u Tuzli. Slijedi i mostarski polumaraton i prvenstvo Bosne i Hercegovine na 10.000 metara.

Previous Otvorena savremena fono-laboratorija na Filozofskom fakultetu Sarajevo (VIDEO)
Next Yavuz Company u 2019. godini zabilježio rast izvoza preko 100 posto

You might also like

SPORT

Bajević namjerava vratiti Lulića u reprezentaciju

Duško Bajević, novi selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, uskoro očekuje prvi zadatak. I to kakav. Princ s Neretve, zajedno sa Elvedinom Begićem, predsjednikom Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine,

SPORT

Fudbal: Utakmice domaće lige dvostruko posjećenije nego u okolnim zemljama

Skloni smo podcjenjivanju. Skloni smo omalovažavanju, ismijavanju svega onoga što dolazi ili recimo ima veze sa Bosnom i Hercegovinom, piše SportSport. Tako je i sa fudbalom, onim klupskim. Naša Premijer

SPORT

Bosnu stavio ispred Švedske: Hadžikadunić na raspolaganju Bajeviću

Mladi defanzivac ruskog Rostova Dennis Hadžikadunić, koji je u prošlosti nastupao za omladinske selekcije Švedske, odlučio je da će u budućnosti igrati za fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Ovu informaciju