Goraždanski atletičar Zaim Šuman prvak Balkana na 3.000 metara

Goraždanski atletičar Zaim Šuman prvak Balkana na 3.000 metara

Najuspješniji goraždanski atletičar Zaim Šuman sa Master prvenstva Balkana u dvoranskoj atletici koje je proteklog vikenda održano u Srbiji, vratio se kao balkanski prvak na 3.000 metara, osvojivši zlatnu medalju, javlja Fena.

Kao reprezentativac Bosne i Hercegovine Šuman se okitio i srebrnom medaljom u utrci na 1.500 metara, što je dokaz da je taj uspješni sportista još uvijek u sjajnoj formi.

– Nastupio sam za reprezentaciju Bosne i Hercegovine u najjačoj starosnoj kategoriji. Prvi dan je bila utrka na 1.500 metara koja je bila malo taktički brza za mene s obzirom na to da sam taj dan stigao u Beograd i nisam se baš najbolje snašao, ali uspio sam osvojiti srebrnu medalju. Za finalnu utrku na 3.000 metara za koju sam se bolje pripremio i u jakoj konkurenciji uspio osvojiti prvo mjesto – pojašnjava Šuman.

Dodaje da je konkurencija na takmičenju bila izuzetno jaka uz učešće atletičara iz svih zemalja bivše Jugoslavije te Grčke, Turske, Albanije, Rumunije i Bugarske.

– Do zadnjeg trenutka se nije znalo ko će pobijediti i dosta je bilo kandidata za zlatnu medalju, ali sam uspio sa jakim finišom pobijediti, drugoplasirani je reprezentativac Grčke i treći reprezentativac Sjeverne Makedonije. Posebno je na mene ostavila utisak situacija u posljednja tri kruga kada se odlučivalo o poretku. Reprezentativac Srbije je izgubio priključak tako da je onda cijela dvorana navijala za mene i to mi je vjerovatno bio dodatni vjetar u leđa, pa sam uspio osvojiti to prvo mjesto – pojašnjava on.

Navodi da je još nekoliko atletičara iz Bosne i Hercegovine nastupilo u bacačkim disciplinama, te da je posjećenost bila na visokom nivou.

Pred Zaimom Šumanom i klubom na čijem je čelu slijede novi izazovi. Sezona počinje narednog vikenda i Atletski klub Goražde nastupit će na prvenstvu Federacije, ekipnom prvenstvu Bosne i Hercegovine u krosu za sve kategorije u nedjelju u Tuzli. Slijedi i mostarski polumaraton i prvenstvo Bosne i Hercegovine na 10.000 metara.

Previous Otvorena savremena fono-laboratorija na Filozofskom fakultetu Sarajevo (VIDEO)
Next Yavuz Company u 2019. godini zabilježio rast izvoza preko 100 posto

You might also like

SPORT

Larisa Cerić nakon najvećeg uspjeha u karijeri: Nadam se još boljim rezultatima

  Najbolja bosanskohercegovačka džudašica, ali vjerovatno i sportašica, Larica Cerić jutros rano se u domovinu vratila sa srebrenom medaljom sa Svjetskog prvenstva koje je održano u marokanskom Marakešu. Samo nekoliko

SPORT

Rukometaši Bosne i Hercegovine bolji od Finske

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je večeras u Goraždu izabranu selekciju Finske u utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Rezlutat je bio 34:23. Bio je to drugi trijumf nad Fincima

SPORT

Edin Džeko ljut nakon ispadanja u baražu: Ovo je utakmica koju nismo ni igrali

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine bio je ljut nakon utakmice u Dublinu i poraza (2:0) od Irske. Reprezentacije je ponovo ispala u baražu tako da naše Zmajeve nećemo gledati