70. godišnjica poslovanja:  ‘Igman’ proizvodi dvostruko više sada nego prije rata

70. godišnjica poslovanja: ‘Igman’ proizvodi dvostruko više sada nego prije rata

Na svečanoj akademiji povodom obilježavanja 70. godišnjice poslovanja, kompanija za proizvodnju oružja i streljiva „Igman“ d.d. Konjic potpisala je ugovore višemilionske vrijednosti sa partnerima iz Sjedinjenih Američkih Država (5,5 miliona dolara) i Egipta (1,5 miliona eura).

Takav uspjeh, naglasio je, moguće je ostvariti profesionalnim radom zasnovanim na poslovnoj filozofiji gdje se povjerenje gradi i uspjeh postiže uvažavanjem tržišnih zakonitosti.

– Igman je danas kompanija koja ostvaruje svoje kratkoročne i dugoročne poslovne ciljeve. Za Igmanov uspjeh zaslužni su, prije svega, zaposlenici u svim sektorima – kontrole, proizvodnje i marketinga, a kojih danas ima 1.263. Ponosan sam što sam na čelu kolektiva koji baštini multikulturalnost i toleranciju, kolektiva gdje je čovjek, radnik na prvom mjestu, kolektiva koji je dobro organizovan, vitalan i strateški usmjeren i proslavlja 70 godina postojanja. Veliko poštovanje izražavam za ljude koji su utemeljili fabriku, za ljude koji su radili i sada rade i sve koji su Igman vodili proteklih sedam decenija – rekao je Muratbegović.

Na akademiji su također federalni premijer Fadil Novalić i partneri iz Amerike i Egipta izrazili mišljenje da su najveća “vrijednost” kompanije uposlenici i dobro liderstvo. Premijer Novalić čestitao je kompaniji i menadžmentu Igmana na uspjehu, navodeći da je 70 godina zaista dug životni vijek. Ovim događajem završen je današnji program obilježavanja 70. godišnjice najveće bosanskohercegovačke kompanije iz oblasti namjenske industrije Igman d.d. Konjic.

Kompanija za proizvodnju oružja i streljiva „Igman“ d.d. Konjic planira novu liniju municije kalibra 7, 62 puta 51 mm u vrijednosti  10,5 miliona eura koja će, prema očekivanjima, biti puštena u promet u ovoj godini.

Previous Epidemiološka situacija zahtijeva odgovornost svih: obustava nastave na dvije sedmice
Next Bogićević: Pudarić je bio čovjek rijetke pameti i kulture

You might also like

Ekonomija/Biznis

Najmlađi poljoprivrednik u Sanskom Mostu

Iako se poljoprivredom nije lako baviti, Mehmed Alagić (19) prionuo je na posao odmah nakon završene srednje škole. I dok ogromna većina njegovih vršnjaka svoju životnu budućnost ne vidi na

Ekonomija/Biznis

Bosanac napravio aplikaciju koja je hit u Americi i među top 5 plaćenih

  Jedna od njegovih aplikacija Spartan System dospjela je među top 5 plaćenih aplikacija u Sjedinjenim Američkim Državama, a za MojaBiH.ba ispričao je kako je sve počelo Arslan Hajdarević ima

MADE IN BOSNIA-387

Top 10 zemalja s najvišim ljudima u svijetu: Bosanci prerasli sve druge

Prema nekim podacima stanovnici naše zemlje prednjače u odnosu na druge u Evropi, s prosječnom visinom od 177,8 cm. Podsjetićemo na neka ranija, svakako zanimljiva, istraživanja na polju genetike. U