Centar ‘Safet Zajko’ postaje bogatiji za još jedan fudbalski stadion sa umjetnom travom

Centar ‘Safet Zajko’ postaje bogatiji za još jedan fudbalski stadion sa umjetnom travom

Privode se kraju radovi na izgradnji drugog fudbalskog stadiona sa umjetnom travom, tribinama i svlačionicama u kompleksu Centra za edukaciju, sport i rekreaciju “Safet Zajko”.

Stadion dimenzija 70 puta 40, namijenjen je za održavanje fudbalskih utakmica za mlađe selekcije – U13, moći će se koristiti kao tri manja fudbalska terena.

Second Slide

Već su postavljeni reflektori i umjetna trava, iscrtani tereni, a u toku je postavljanje golova i uređenje pristupnih staza i stepeništa, kao i završni radovi na uređenju svlačionica i toaleta u obližnjem objektu.

U narednim danima slijedi postavljanje ograde oko igrališta i tribina, kao i uređenje prostora oko sportskog terena, nakon čega će stadion biti stavljen u funkciju.

Second Slide

Stavljanjem u funkciju još jednog stadiona sa umjetnom travom, dodatno će se obogatiti sadržaji u Centru „Safet Zajko“ koji je otvoren prije četiri godine i omiljeno je mjesto mnogobrojnih stanovnika Novog Grada, Sarajeva i turista.

Godišnje ga posjeti više od 300.000 posjetilaca kojima je na raspolaganju mnoštvo sadržaja, počev od atletske staze, fudbalskih i košarkaških terena, dječijih igrališta, teniskih i terena za odbojku na pijesku, adrenalin parka, do šetnica, šadrvana i klupa za odmor, te drugih sadržaja.

Za izgradnju stadiona i rekonstrukciju objekta za potrebe izgradnje svlačionica i toaleta iz budžeta Općine Novi Grad izdvojeno je 750.000 KM.

Previous Bogićević: Pudarić je bio čovjek rijetke pameti i kulture
Next Džaferović poslao poruku građanima povodom proglašenja pandemije koronavirusa (VIDEO)

You might also like

SPORT

EYOF već budi olimpijski duh, stiže nam više učesnika nego na ZOI ’84!

  Grad Sarajevo, ali i Bosna i Hercegovina, prvi su put nakon 35 godina domaćini velikog sportskog natjecanja, na kojem je učešće potvrdilo 46 zemalja s više od hiljadu sportista

SPORT

Prisjećanje na prvo učešće Bosne i Hercegovine na Eurobasketu: Dino je naš šampion!

Bila je to 1993. godina. Krvava! Gladna! Žedna! U opsadi Sarajevo, Bihać, Goražde, Srebrenica, Žepa.. Ipak, ratne 1993. godine prvi put učestvujemo na Eurosongu sa Fazlinom pjesmom „Sva bol svijeta“,

BH RAZGLEDNICA

Naim Logić osvojio Mount Vision, 7. vrh na 7 kontinenata

Naim Logić, član Planinarskog saveza BiH, popeo se na Mount Vision, najviši vrh Antarktike i tako postao prvi državljanin Bosne i Hercegovine koji je kompletirao uspone na sve najviše vrhove