Centar ‘Safet Zajko’ postaje bogatiji za još jedan fudbalski stadion sa umjetnom travom

Centar ‘Safet Zajko’ postaje bogatiji za još jedan fudbalski stadion sa umjetnom travom

Privode se kraju radovi na izgradnji drugog fudbalskog stadiona sa umjetnom travom, tribinama i svlačionicama u kompleksu Centra za edukaciju, sport i rekreaciju “Safet Zajko”.

Stadion dimenzija 70 puta 40, namijenjen je za održavanje fudbalskih utakmica za mlađe selekcije – U13, moći će se koristiti kao tri manja fudbalska terena.

Second Slide

Već su postavljeni reflektori i umjetna trava, iscrtani tereni, a u toku je postavljanje golova i uređenje pristupnih staza i stepeništa, kao i završni radovi na uređenju svlačionica i toaleta u obližnjem objektu.

U narednim danima slijedi postavljanje ograde oko igrališta i tribina, kao i uređenje prostora oko sportskog terena, nakon čega će stadion biti stavljen u funkciju.

Second Slide

Stavljanjem u funkciju još jednog stadiona sa umjetnom travom, dodatno će se obogatiti sadržaji u Centru „Safet Zajko“ koji je otvoren prije četiri godine i omiljeno je mjesto mnogobrojnih stanovnika Novog Grada, Sarajeva i turista.

Godišnje ga posjeti više od 300.000 posjetilaca kojima je na raspolaganju mnoštvo sadržaja, počev od atletske staze, fudbalskih i košarkaških terena, dječijih igrališta, teniskih i terena za odbojku na pijesku, adrenalin parka, do šetnica, šadrvana i klupa za odmor, te drugih sadržaja.

Za izgradnju stadiona i rekonstrukciju objekta za potrebe izgradnje svlačionica i toaleta iz budžeta Općine Novi Grad izdvojeno je 750.000 KM.

Previous Bogićević: Pudarić je bio čovjek rijetke pameti i kulture
Next Džaferović poslao poruku građanima povodom proglašenja pandemije koronavirusa (VIDEO)

You might also like

BH RAZGLEDNICA

U BPK otvoreno prvo alpinističko penjalište ‘Klek’

Bosanskopodrinjski kanton (BPK) Goražde bogatiji je za atraktivan sportski i turistički sadržaj.  Zahvaljujući goraždanskim planinarima danas je i zvanično otvoreno alpinističko penjalište “Klek”, prvo u historiji ovog područja. Uz veliku

BLOG

Esad Duraković: DRAGA MOJA DOMOVINO

-Već neko vrijeme čestitam ti praznike sa sjetom, zapravo – ophrvan tugom zbog bolesti koju proživljavaš četvrt vijeka i zbog bola koji ti zadaju neki tvoji sinovi bestidnim nepoštovanjem prema tebi

SPORT

Mujanović: Ovo je generacija koja će nas odvesti na EP. Posljednji put smo bili dok sam još ja igrala

Naša proslavljena košarkašica Razija Mujanović sada je team manager ženskih košarkaških selekcija pri KS BiH. Popularna Raza prati ovih dana seniorsku reprezentaciju, a u ovoj generaciji vidi veliki potencijal. -Ovih