Uvoz i izvoz roba iz Bosne i Hercegovine obavlja se normalno

Uvoz i izvoz roba iz Bosne i Hercegovine obavlja se normalno

Svi poslovni procesi u Upravi za indirektno oporezivanje (UIO) provode se potpuno normalno i bez bilo kakvog prekida ili zastoja.

Iz UIO preciziraju da sve carinske ispotave u Bosni Hercegovini rade puno radno vrijeme, a uvozni i izvozni carinski postupci se završavaju u najkraćem mogućem roku, uvažavajući poštivanje zakonskih propisa.

Direktor UIO Miro Džakula obišao je danas granične prijelaze Gradina i Gradiška gdje je promet putničkih vozila znatno smanjen, dok je pojačan promet teretnih vozila i na ulazu u Bosnu i Hercegovinu i prilikom izlaza iz BiH.

-To konkretno znači da se uvoz roba u BiH, kao i izvoz roba iz Bosne i Hercegovine prema inostranstvu obavlja potpuno normalno bez obzira na krajnju destinaciju. Samo na graničnom prijelazu Bos. Gradiška u posljednja 24 sata je ušlo u Bosnu i Hercegovinu 250 kamiona, dok je u istom period izašlo 247 kamiona – navedeno je u saopćenju UIO.

U skladu sa važećim uputama Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, UIO je izvršila sve propisane mjere u cilju zaštite od širenja COVID 19. To se prije svega odnosi na organizaciju rada na način koji će obezbijediti osnovnu ličnu zaštitu zaposlenih u UIO, obezbjeđenje da rukovodioci svih organizacionih jedinica u Upravi budu prisutni na random mjestu kako bi se svi poslovni procesi odvijali potpuno nesmetano.

Uprava je, kako navode, također spremna da organizuje preraspodjelu zaposlenih sa jedne na drugu carinsku lokaciju, ukoliko to bude neophodno.

Previous Tuzla: Građani se uglavnom pridržavaju uputa da smanje kretanje, zatvorene brojne radnje
Next BH Telecom donira milion maraka za nabavku respiratora i druge medicinske opreme

You might also like

Ekonomija/Biznis

Turković posjetila ‘Willonu’ koja dnevno prizvodi 20.000 zaštitnih maski

 Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković posjetila je podružnicu firme ”Willona” u Kaknju koja proizvodi zaštitne maske za lice. Poručila je da je ovo jedna od

Ekonomija/Biznis

Ambasador Sakamoto: Ekonomska saradnja će biti podignuta na veći nivo; Japan planira otvaranje fabrike u Konjicu

  Perspektiva Bosne i Hercegovine je dobra i predstoji joj dobra budućnost Uz čestitke građanima Bosne i Hercegovine povodom 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, ambasador Japana u Bosni i

Ekonomija/Biznis

Preko 60 bosanskih stručnjaka i radnika angažovano u najvišem tornju sa satom na svijetu (Video)

Kamere BHRT-a imale su priliku ekskluzivno prve zabilježiti atmosferu u muzeju Mekka Clock Towera, jednog od najvećih objekata na svijetu. Sat ovog tornja donosi najtačnije vrijeme na svijetu. Karakteristika ove