Razgovarali Erdogan i Izetbegović: Turska će našoj zemlji uputiti pomoć u med. opremi

Razgovarali Erdogan i Izetbegović: Turska će našoj zemlji uputiti pomoć u med. opremi

Bakir Izetbegović, predsjednik SDA i dopredsjedavajući Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine, razgovarao je večeras telefonom s predsjednikom Republike Turske Recepom Tayyipom Erdoganom o situaciji prouzrokovanoj pandemijom korona virusa.

Tokom razgovora su razmijenjene informacije o trenutnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i Turskoj u vezi sa borbom protiv širenja korona virusa.

Predsjednik Erdogan obećao je da će Turska Bosni i Hercegovini uputiti pomoć u medicinskoj opremi.

-Prošle sedmice je moj Kabinet, na osnovu potreba koje imaju naši stučni medicinski timovi, sačinio specifikaciju i uputio Ministarstvu zdravstva Turske molbu za pomoć. Večeras me predsjednik Erdogan pozvao telefonom i saopćio mi da će ta pomoć biti odobrena Bosni i Hercegovini. Na tome sam zahvalio turskom narodu i njemu lično u ime svih građana naše zemlje, kazao je Izetbegović za Fenu.

Izetbegović je Erdogana informirao i o nastraju na Ustavni sud BiH i blokadi institucija Bosne i Hercegovine od strane političkih predstavnika iz Rs-a.

Previous Prošetali gradom: Plemenite životinje u centru Sarajeva
Next Novalić: Zdravlje naših ljudi je prioritet; ali tu je i ekonomski segment

You might also like

NAŠI DANI

Zenica: Obilježena 830. godišnjica Povelje Kulina bana

U Parku “Kulin ban” na Bilinom polju u Zenici, u organizaciji Foruma građana Zenice, prigodnim programom obilježena je 830. godišnjica Povelje Kulina bana, najstarijeg poznatog dokumenta pisanog u našoj državi.

NAŠI DANI

Igor Šoltes, unuk Edvarda Kardelja – čovjek koji je u EP-u podnio amandman za genocid

  U Evropskom parlamentu usvojena je rezolucija o napretku Srbije na Evropskom putu, a sastavni dio te rezolucije postao je amandman slovenačkog zastupnika  Igora Šoltesa o genocidu u Srebrenici. U

NAŠI DANI

BIHAĆ/LIPA: Migranti će večeras u šatore, stvoreni su minimalni uslovi za smještaj

Ubrzano se u razapete šatore Oružanih snaga na Lipi postavljaju podovi, kreveti, radi se na dovođenju struje, čemu je i krajnje vrijeme, jer su se vremenski uslovi u ovom selu