Dita proizvela i isporučila više od 20 tona sredstava za dezinfekciju

Dita proizvela i isporučila više od 20 tona sredstava za dezinfekciju

Zbog situacije sa virusom COVID-19, povećana je potražnja za dezinfekcionim sredstvima diljem Bosne i Hercegovine, što je uzrokovalo nestašicu na tržištu.

Na zahtjev Kantonalne direkcije robnih rezervi Tuzlanskog kantona zaključen je ugovor između direkcije i Industrije deterdženata ‘Dita 1977’ d.o.o. Tuzla.

Predmet ugovora je nabavka sredstava za dezinfekciju. Po zahtjevu direkcije, Dita je proizvela i isporučila više od 20 tona različitih sredstava za dezinfekciju (deterdženti za pranje i dezinfekciju, dezinfekcijska sredstva za ruke i površine isl.).

Dezinficijensi su namijenjeni svim javnim ustanovama čiji je osnivač Vlada TK (JU UKC Tuzla, svih trinaest ministarstva, tužilaštvo, sudovi, pravobranilaštvo, Kantonalna agencija za privatizaciju, Univerzitet u Tuzli, BKC Tuzla, bolnica u Gračanici, Zavod za javno zdravstvo TK idr.)

Osim ove ugovorene isporuke, Dita je isporučila sredstva za dezinfekciju i JU veterinarska stanica Tuzla.

Direkcija robnih rezervi TK uputila je dodatni zahtjev na koji će Dita odgovoriti u narednom periodu. Usprkos otežanoj nabavci sirovina, Dita ovih dana ulaže dodatne napore kako bi odgovorili na zahtjeve tržišta, navode iz ove kompanije.

 Izvor: Akta.ba

Previous Novalić: Zdravlje naših ljudi je prioritet; ali tu je i ekonomski segment
Next AS: Za 3 sedmice proizvedeno i kupcima isporučeno preko 22 miliona kg prehrambenih proizvoda

You might also like

NAŠI DANI

Dva mjeseca nakon požara: Novi Bingo niče na sjevernom ulazu u Mostar

Prije tačno dva mjeseca izgorio je tržni centar Bingo na sjevernom ulazu u Mostar. Vatrena stihija progutala je jedan od objekata najvećeg domaćeg lanca tržnih centara, a vatrogasci su uspjeli

Ekonomija/Biznis

‘Madi’ u novom biznisu, otvorili prvu benzinsku pumpu

U moru negativnih informacija, pesimističnih progonoza i crne statistike u Bosni i Hercegovini, pozitivne priče šalju poruku da nada u uspjeh ove zemlje ipak postoji. Sa zadovoljstvom i ponosom dijelimo

Ekonomija/Biznis

Medina Rahman predvodi širenje proizvodnje metalnih konstrukcija u Prijedoru

  Medina Rahman je direktorica “EDNA Metalworking”, prijedorske kompanije koja se bavi proizvodnjom metalnih konstrukcija i trenutno zapošljava 30 radnika. Fokus proizvodnje im je na izradi stanica za grijanje. Izvoze