KS: Vlada osigurava vanredni prijevoz za uposlenike u sektoru zdravstva i sigurnosti

KS: Vlada osigurava vanredni prijevoz za uposlenike u sektoru zdravstva i sigurnosti

Usljed aktuelne situacije izazavane pandemijom koronavirusa kao i naredbe Federalnog štaba civilne zaštite kojom je obustavljen javni prijevoz na području cijele FBiH, Vlada KS odlučila je posebnim mjerama osigurati vanredni prijevoz za uposlenike u sektoru zdravstva i sigurnosti na području  Kantona Sarajevo.

Ministarstvo saobraćaja KS će organizovati sa KJKP “Gras” i preduzećem “Centrotrans” da od sutra obezbijede dovoljan broj autobusa, koji će, uz propisane mjere i preporuke zdravstvene zaštite stanovništva, svakodnevno prevoziti uposlene u navedenim oblastima na posao.

Ministarstvo zdravstva i Ministarstvo unutrašnjih poslova dostavit će Ministarstvu saobraćaja spiskove uposlenih.

Informacije o lokacijama i terminima u kojima će prijevoznici preuzimati putnike u općinama KS, te ih prevoziti do radnih mjesta bit će poznate i objavljene do kraja ovog dana na web i facebook stranici Vlade, a bit će dostavljene i  medijima.

Prilikom ulaska u autobuse, usposlenici u sektoru zdravstva i sigurnosti bit će u obavezi  vozaču priložiti službenu akreditaciju.

Zaključkom Vlade, poslodavci izvan ovih sektora organizovat će i prilagoditi prijevoz svojih radnika shodno njihovoj organizaciji rada i radnog vremena.

Vlada KS obavještava sve putnike u Kantonu Sarajevo koji su kupili kupone za prijevoz za mjesec mart, da će njihovo važenje biti produženo nakon uspostave redovnog linijskog prijevoza, za broj dana tokom kojih ih nisu koristili u ovom mjesecu.

Previous AS: Za 3 sedmice proizvedeno i kupcima isporučeno preko 22 miliona kg prehrambenih proizvoda
Next Sistematska dezinfekcija cijelog teritorija Općine Novo Sarajevo

You might also like

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Rekao sam optuženim da su četnici i da ih se ne bojim, nakon čega sam udaljen iz sudnice

U Sudu Bosne i Hercegovive nastavljeno je suđenje optuženima: Peri Radiću, Boži Vidoviću, Petku Tomiću, Branku Studenu i Vladi Ristanoviću, koji se terete za ubistvo 48 civila iz sela Jusići

NAŠI DANI

Konjički Igman zapošljava 372 radnika

Vodeća domaća firma iz oblasti namjenske industrije Igman d.o. Konjic nedavno je raspisala Javni oglas za prijem više stotina radnika. Fabrika koja proizvodi municiju za svjetsko tržište i izvozi u

Ekonomija/Biznis

Svi radnici Austroterma u Bihaću ostaju prijavljeni i na platnom spisku

Požar koji je juče planuo u fabrici zvučne i toplotne izolacije Austroterm u Bihaću saniran je, ali uviđaj još nije počeo. „Teren je još vruć i čekamo da se stvore