Sistematska dezinfekcija cijelog teritorija Općine Novo Sarajevo

Sistematska dezinfekcija cijelog teritorija Općine Novo Sarajevo

Kao nastavak aktivnosti na sprečavanju širenja bolesti izazvane korona virusom (COVID-19) u petak 20.03.2020. godine u 19:00 sati, počela sistemska dezinfekcija cijelog teritorija Općine Novo Sarajevo.

Ovo je još jedna od mjera koje Općina Novo Sarajevo provodi s ciljem povećanja sigurnosti svih naših građana.

Iako tehnologija koja se koristi za dezinfekciju nije opasna za zdravlje ljudi i životinja, molimo građane za  razumijevanje i da u navedenom terminu ne izlaze iz svojih domova.

U okviru pripreme za sistemsku dezinfekciju, u toku dana vršit će se pranje ulica, odnosno pojačana higijena javnih površina na području Općine Novo Sarajevo.

Još jednom apelujemo na sve građane da se, s obzirom na epidemiološku situaciju, pridržavaju svih uputa Kriznih štabova, uključujući i Štab civilne zaštite Općine Novo Sarajevo – poručuju iz ove sarajevske općine.

Novo Sarajevo

U 19 sati je počela dezinfekcija cijelog teritorija Općine Novo Sarajevo

Gepostet von Faktor.ba am Freitag, 20. März 2020
Video: Faktor
Previous KS: Vlada osigurava vanredni prijevoz za uposlenike u sektoru zdravstva i sigurnosti
Next Sarajevska vijećnica u bojama Irana

You might also like

NAŠI DANI

Travnik: Održana svečana akademija povodom Dana Nezavisnosti

  I ove godine u povodu 1. marta- Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine,  u Centru za kulturu općine Travnik održana je svečana akademija, piše TNT. U programu su učestvovali: Ženski

NAŠI DANI

Beba spašena ispod ruševine nakon izraelskog napada u Pojasu Gaze

Spasilačke ekipe i mještani spasili su bebu tako što su je izvukli ispod ruševine zgrade koja je devastirana u izraelskom zračnom napadu u Rafahu na jugu Pojasa Gaze, javlja Anadolu.

NAŠI DANI

Biskup Franjo Komarica: Teško narodu kojega njegovi politički predstavnici uvjere da nije u stanju živjeti zajedno s drugim narodima

Banjalučki biskup mons. dr. Franjo Komarica poslao je predsjedniku bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Miloradu Dodiku pismo, kao odgovor na Dodikove ranije optužne da biskup radi protiv ovog bh. entiteta i