Prevent kapacitete preusmjerio u proizvodnju zaštitne opreme za potrebe zdravstvenih ustanova i građana

Prevent kapacitete preusmjerio u proizvodnju zaštitne opreme za potrebe zdravstvenih ustanova i građana

U ovim izazovnim vremenima svi smo u svom segmentu angažirani u borbi protiv Covid-19. Prevent Grupacija poduzima sve mjere kako bi prije svega zaštitila zdravlje i radna mjesta za svoje uposlenike.

Proizvodni kapaciteti su smanjeni i organizirani prema propisanim epidemiološkim mjerama, te pratimo sve upute kriznih štabova.
S obzirom na nedostatak medicinske zaštitne opreme Prevent Grupacija je na svim lokacijama gdje za to postoje preduvjeti, kapacitete preusmjerila u proizvodnju zaštitne opreme za potrebe zdravstvenih ustanova i građana u cijeloj BiH.

Konkretno, radi se o jednokratnim zaštitnim maskama, zaštitnim odijelima i dodatnom zaštitnom opremom neophodnom za bolnice i domove zdravlja. Svjesni smo potrebe za maksimalnim angažmanom u ovom periodu, te smo u kontaku sa zdravstvenim ustanovama sa kojima blisko sarađujemo u cilju razvoja potencijalno novih proizvoda i što bržeg djelovanja u novonastaloj situaciji.
Kako se situacija sa efektima širenja koronavirusa iz sata u sat mijenja, u stalnom smo kontaktu sa kupcima i sve druge poslovne procese prilagođavamo globalnim ekonomskim kretanjima – saopćili su iz ove, u evropskim okvirima uspješne, bosanske kompanije.

Previous Bosanski naučnici osmislili dezinfekciono sredstvo koje nije štetno za okoliš i zdravlje
Next Sebija Izetbegović: Pozitivnih na koronavirus ima tačno onoliko koliko smo i objavili

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Krompir u Janji na 350 dunuma, prinosi veći od očekivanih (Video)

Već tri godine traje projekat sadnje krompira u Janji, najvećem povratničkom naselju u Bosni i Hercegovini. Proizvodnja je zasnovana na 350 dunuma, od kojih je 40 zemlja Medžlisa Islamske zajednice

Ekonomija/Biznis

Na 11. Sarajevo Business Forumu Pahor, Mesić, Zaev, turski ministar trgovine

Dolazak na 11.SBF najavile poslovne delegacije iz 33 države svijeta Predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor potvrdio je dolazak i učešće na vodećoj poslovno-investicijskoj konferenciji Jugoistočne Evrope 11. Sarajevo Business Forumu. Pahor će,

Ekonomija/Biznis

Hoše komerc u prošloj godini ostvario prihode više od 64 miliona KM

Hoše komerc d.o.o. Sarajevo, jedan od najstarijih trgovačkih lanaca u Bosni i Hercegovini, u protekloj 2016. godini uspješno je poslovao, zajedno sa svojim brendovima BONY, MERKA i NAŠE MLIJEKO, uz