Prevent kapacitete preusmjerio u proizvodnju zaštitne opreme za potrebe zdravstvenih ustanova i građana

Prevent kapacitete preusmjerio u proizvodnju zaštitne opreme za potrebe zdravstvenih ustanova i građana

U ovim izazovnim vremenima svi smo u svom segmentu angažirani u borbi protiv Covid-19. Prevent Grupacija poduzima sve mjere kako bi prije svega zaštitila zdravlje i radna mjesta za svoje uposlenike.

Proizvodni kapaciteti su smanjeni i organizirani prema propisanim epidemiološkim mjerama, te pratimo sve upute kriznih štabova.
S obzirom na nedostatak medicinske zaštitne opreme Prevent Grupacija je na svim lokacijama gdje za to postoje preduvjeti, kapacitete preusmjerila u proizvodnju zaštitne opreme za potrebe zdravstvenih ustanova i građana u cijeloj BiH.

Konkretno, radi se o jednokratnim zaštitnim maskama, zaštitnim odijelima i dodatnom zaštitnom opremom neophodnom za bolnice i domove zdravlja. Svjesni smo potrebe za maksimalnim angažmanom u ovom periodu, te smo u kontaku sa zdravstvenim ustanovama sa kojima blisko sarađujemo u cilju razvoja potencijalno novih proizvoda i što bržeg djelovanja u novonastaloj situaciji.
Kako se situacija sa efektima širenja koronavirusa iz sata u sat mijenja, u stalnom smo kontaktu sa kupcima i sve druge poslovne procese prilagođavamo globalnim ekonomskim kretanjima – saopćili su iz ove, u evropskim okvirima uspješne, bosanske kompanije.

Previous Bosanski naučnici osmislili dezinfekciono sredstvo koje nije štetno za okoliš i zdravlje
Next Sebija Izetbegović: Pozitivnih na koronavirus ima tačno onoliko koliko smo i objavili

You might also like

Ekonomija/Biznis

HOĆE LI BOSNA DOŽIVJETI EKONOMSKI PROCVAT?! Aktivnosti za dodjelu koncesije za eksploataciju nafte i plina

Federalna vlada je donijela Odluku o pokretanju aktivnosti za dodjelu koncesije za istraživanje i eksploataciju nafte i plina na prostoru Federacije Bosne i Hercegovine. Javno nadmetanje za dodjelu koncesije za

Ekonomija/Biznis

Uskoro počinju radovi na izgradnji aerodroma nadomak Bihaća

Inicijalni radovi u vezi s izgradnjom aerodroma na lokalitetu Golubić, nadomak Bihaća, uskoro će započeti i trebalo bi da budu okončani do završetka ovogodišnje građevinske sezone, pišu Nezavisne. Prema riječima

Ekonomija/Biznis

Turska predstavila svoj prvi automobil, može li Bosna proizvesti svoj?

U Dolini tehnologije u Gebzeu jučer je predstavljen prototip prvog turskog automobila koji je još jedan u nizu tehnoloških i industrijskih iskoraka te zemlje. Ceremoniji je prisustvovao i turski predsjednik