Od 15. decembra “Arix” na policama trgovina u Bosni i Hercegovini

Od 15. decembra “Arix” na policama trgovina u Bosni i Hercegovini

Zvanično je završena rekonstrukcija parovoda od Termoelektrane Tuzla do Fabrike deterženata “Dita” Tuzla. Para bi u sistem trebala biti puštena već danas, čime bi početkom naredne sedmice počela proizvodnja praškastog deterdženta Arix.

Prema riječima predsjednika Sindikata Dita Tuzla, prve količine Arixa, možemo naći već od 15. decembra u većim trgovinskim centrima.

Radovi na rekonstrukciji parovoda trajali su mjesec dana. Za uposlenike “Dite” puštanje pare prema fabrici znači početak proizvodnje praškastog deterdženta.

Ovih dana održan je sastanak sa predstavnicima Trgovačkog lanca “Bingo”, koji će i dalje podržavati proizvodnju u ovoj fabrici.

Radnici fabrike deterdženata “Dita” Tuzla, sa proizvodnjom praškastog deterdženta počet će naredne sedmice. Vraćaju se staroj – dobroj, provjerenoj recepturi, navodi Mehmedović.

Iz “Dite” upozoravaju kupce da se u seoskim manjim trgovinskim objektima pojavio deterždent Arix sa isteklim rokom trajanja.

Korištena je i ambalaža Fabrike deterdženata “Dita”, i o svemu je obaviještena kantonalna i općinska inspekcija.

Ponovno će biti aktuelna ona stara dobra reklama “FAKAT MIRIŠE BIJELO”

Video da se podsjetimo zlatnih vremena DITE…Nadamo se da će se ta vremena vratiti i da će agonija ovih radnika biti samo prošlost…

https://www.youtube.com/watch?v=IOpe4f0N6BI

(rtvtk/mb)

Previous Pismo posljednjeg bosanskog kralja upućeno papi Piju II 1461. godine
Next “Operacija Sana 95 – Nedovršena pobjeda”

You might also like

NAŠI DANI

Završeni građevinski radovi na dionici biciklističke staze Dom penzionera-Nedžarići, smjer Ilidža-grad (FOTO)

Uveliko teku radovi na izgradnji prve faze biciklističke staze na području opštine Novi Grad, u dužini preko četiri kilometra. Njenom izgradnjom uspostavit će se jednosmjerni biciklistički saobraćaj na obje strane

NAŠI DANI

Sljedeće godine Bosna i Hercegovina preuzima kompletnu kontrolu nad svojim nebom!

  Na Svjetskom ATM kongresu koji se od 6. do 8. marta održava u Madridu Agencija za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH (BHANSA) bila je među nominovanima za prestižno

NAŠI DANI

Smanjen broj prekršaja i nesreća u Kantonu Sarajevo (VIDEO)

  Duže od godinu u Bosni i Hercegovini se primjenjuje rigorozniji Zakon o bezbjednosti u saobraćaju, sa oštrijim kaznama za prekršaje. Prema podacima MUP Kantona Sarajevo, već se vidi rezultat.