Od 15. decembra “Arix” na policama trgovina u Bosni i Hercegovini

Od 15. decembra “Arix” na policama trgovina u Bosni i Hercegovini

Zvanično je završena rekonstrukcija parovoda od Termoelektrane Tuzla do Fabrike deterženata “Dita” Tuzla. Para bi u sistem trebala biti puštena već danas, čime bi početkom naredne sedmice počela proizvodnja praškastog deterdženta Arix.

Prema riječima predsjednika Sindikata Dita Tuzla, prve količine Arixa, možemo naći već od 15. decembra u većim trgovinskim centrima.

Radovi na rekonstrukciji parovoda trajali su mjesec dana. Za uposlenike “Dite” puštanje pare prema fabrici znači početak proizvodnje praškastog deterdženta.

Ovih dana održan je sastanak sa predstavnicima Trgovačkog lanca “Bingo”, koji će i dalje podržavati proizvodnju u ovoj fabrici.

Radnici fabrike deterdženata “Dita” Tuzla, sa proizvodnjom praškastog deterdženta počet će naredne sedmice. Vraćaju se staroj – dobroj, provjerenoj recepturi, navodi Mehmedović.

Iz “Dite” upozoravaju kupce da se u seoskim manjim trgovinskim objektima pojavio deterždent Arix sa isteklim rokom trajanja.

Korištena je i ambalaža Fabrike deterdženata “Dita”, i o svemu je obaviještena kantonalna i općinska inspekcija.

Ponovno će biti aktuelna ona stara dobra reklama “FAKAT MIRIŠE BIJELO”

Video da se podsjetimo zlatnih vremena DITE…Nadamo se da će se ta vremena vratiti i da će agonija ovih radnika biti samo prošlost…

https://www.youtube.com/watch?v=IOpe4f0N6BI

(rtvtk/mb)

Previous Pismo posljednjeg bosanskog kralja upućeno papi Piju II 1461. godine
Next “Operacija Sana 95 – Nedovršena pobjeda”

You might also like

Ekonomija/Biznis

Poljoprivrednici iz cijele države žele jedinstvenu asocijaciju

Predstavnici poljoprivrednih udruženja iz cijele Bosne i Hercegovine okupili su se danas u Odžaku kako bi pokrenuli inicijativu za osnivanje Asocijacije poljoprivrednika BiH.  Prvi je to korak ka krovnom udruživanju,

NAŠI DANI

U okolini Vogošće spašena povrijeđena mlada srna

Nihad Hadžić s prijateljima je proteklog vikneda krenuo na vikendicu koja se nalazi iznad naselja Tihovići. Nisu ni slutili da će se naći u prilici da spase život mlade srne.

NAŠI DANI

Jovanović: RS je nastala na zlu; Srbija pod tepih gura odgovornost za genocid

Veliki broj Mostaraca okupio se večeras u hotelu Bristol na tribini pod sloganom “Kako do pomirenja u regiji” u organizaciji Centra za mir i multietničku saradnju. Na tribini se prisutnima,