I firma iz Cazina proizvodi dezinfekcijske tunele, prvi će biti postavljen u centru grada

I firma iz Cazina proizvodi dezinfekcijske tunele, prvi će biti postavljen u centru grada

Prvi dezinfekcijski tunel na području Unsko-sanskog kantona (USK) trebao bi već sutra biti postavljen u središtu Cazina, a proizvodnju potpisuje lokalna firma HH Inox, javlja Fena.

-Izuzetan primjer, s obzirom da se radi o projektu zdravstvene zaštite građana koja nam je prioritet, međutim i vrijedan iskorak za domaću privredu u ovim vanrednim okolnostima zbog pandemije koronavirusa. Ova naša firma je krenula s proizvodnjom dezinfekcijskih tunela s namjerom da zadrže radnike i proizvodnju, tako da je logično da Grad Cazin prvi podrži njihov proizvod i rad – riječi su gradonačelnika Cazina Nermina Ogreševića.

Najnoviji proizvod u asortimanu firme HH Inox plasiran je s ciljem pružanja podrške lokalnoj zajednici u vanrednim okolnostima, te očuvanja 35 radnih mjesta.

-Dezinfekcijski tunel predstavlja čvrstu instalaciju s mehanizmom, koji u vidu spreja ispušta dezinfekcijsko sredstvo na osobu unutra. Korisnik tunela stoji na podlozi, koja je također dio procesa dezinfekcije. Riječ je o čvrstom dijelu koji dezinficira obuću i 16 prskalica za denzifekciju odjeće, odnosno osobe. Fotosenzitivna aktivacija je uključena i sve skupa predstavlja koristan i efikasan sistem – kazao je poslovođa firme Osman Gazibara.

Iz cazinske firme potvrđeno je i kako već ima još zainteresiranih za narudžbu dezinfekcijskih tunela, osim Grada Cazina.

Previous Šta je korona virus donio pozitivnog u bosanskoj ekonomiji
Next Hajriz Brčvak, Bošnjak koji oduševljava Crnu Goru

You might also like

NAŠI DANI

Zaštita državne imovine: Pravobranilaštvo BiH pokrenulo upravni spor protiv Vlade FBiH

Pravobranilaštvo Bosne i Hercegovine pokrenulo je pred Kantonalnim sudom u Sarajevu upravni spor protiv Vlade FBiH, osporavajući odluke koje se odnose na šumsko zemljište u Varešu koje je dato na

NAŠI DANI

BPS Sefer Halilović: Bosna i Hercegovina neće biti poligon Srbije za potkusirivanje Vučićevih problema

  Povodom izjave predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koju je vješto sročio: „Šta mislite ne daj Bože da Srbija prizna Republiku Srpsku“  BPS ovim saopćenjem poručuje gospodinu Vučiću: -Gospodine Vučiću ne

NAŠI DANI

Ruske prijetnje Bosni i Hercegovini i Švedskoj nedopustive

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primili su ministricu vanjskih poslova Kraljevine Švedske Anne Linde. Razgovarano je o bilateralnim odnosima između